Möt några medarbetare

Stockholms Hamnar bedriver en mångfacetterad verksamhet. Här möter du några av våra medarbetare.

 • Malin Wiman i Stockholms Hamnars kontorslandskap

  Överblick från bar till hamn

  Malin Wiman är restaurangchefen som halkade in i hamnen på ett bananskal och blev ansvarig för ett föga populärt IT-system. 17 år senare är hon fortfarande kvar och verktyget Portit genomsyrar hela Stockholms Hamnars verksamhet.

 • Jonas Sjögren på BTC

  Spindeln i nätet

  Tre kryssningsfartyg på väg in till hamn och en förfärlig räkstank på Skeppsbron. Som trafikledare på Stockholms Hamnars bevaknings- och trafikcentral, BTC, får Jonas Sjögren ta sig an de mest skiftande utmaningar.

 • Nader vid projektet i Hammarbyslussen

  Nader har total kajkoll

  Sprängning under vattnet ett stenkast från Grand Hôtel och gjutning av en betongplatta som ska hindra Hammarbyslussen från att erodera sönder. Vi följde Nader Bakhshi som är ansvarig för underhållet av 14 kilometer kaj under en dag på jobbet.

 • Camilla Strümpel på kontoret i Magasin 2

  Kommunikation - en viktig hamnfunktion

  Stockholms Hamnar har på senare år vunnit flera internationella kommunikationspriser. För kommunikationschefen Camilla Strümpel är nyckeln till framgång Stockholms Hamnars kloka, kompetenta medarbetare som hellre tar ett steg framåt än ett kliv tillbaka.

 • Närbild på pegelmätaren, samt Torbjörn Granqvist i Hammarbyslussen

  Torbjörn styr Mälaren

  I arbetsuppgifterna ingår att undvika översvämning och att försöka hålla allt från kanotister till skärgårdstrafik nöjda med stadens vattenförhållanden. Vi följde Torbjörn Granqvist en dag på jobbet, i höstas.

 • Anna Källgården med kollegor på skyddsrond

  Anna säkrar arbetsmiljön

  Ombyggnationen av Värtahamnen är ett omfattande byggprojekt. Bland kranar, balkar och grushögar finns många riskfyllda arbeten. Anna Källgården är arbetsmiljösamordnare för Stockholms Hamnars tre utvecklingsprojekt.

 • Vatten-Mats in action på kajen bredvid ett kryssningsfartyg

  Mats jobbar bland slangar och kopplingar

  Det är ingen slump att han kallas för Vatten-Mats. Hans arbetsverktyg är slangar, munstycken och flödesmätare och under en arbetsdag tömmer Mats Andersson kryssningsfartyg på tusentals liter avloppsvatten – så kallat svart- och gråvatten.

 • Erica Oberholtzer i varselkläder på kajen

  Erica kom med Tekniksprånget

  Stockholms Hamnar ömsar skinn. Det byggs, projekt planeras och det saknas inte uppgifter för ingenjörer. Det är också för att testa ingenjörslivet Erica Oberholtzer praktiserar här.

 • Plogmaskin i hamnen och Helge Yrjas

  Helge tar hand om salt och sand

  Tallink Siljas Isabelle har nyligen lagt till och det myllrar av folk i hamnen. Ettans buss stannar till vid sin hållplats och allt flyter på som vanligt. Att hamnen var täckt av snö kvällen innan finns det inga spår av. Det tack vare ett otroligt välsmort maskineri av bland annat snöplogar, arbetskraft och logistik.

 • Fredrik Nodemar kontrollerar filtret

  Fredrik tar hand om fastigheterna

  De senaste åren har Stockholms Hamnar arbetat för att bli en bättre hyresvärd och förvaltare av sina fastigheter. I det arbetet spelar driftteknikern Fredrik Nodemar en nyckelroll. Det blev uppenbart när vi följde med honom en förmiddag på jobbet.

 • My Arnewing och Henrik Rynning

  My och Henrik sommarjobbar som kryssningsvärdar

  Sommaren är högsäsong för Stockholms Hamnar och därför förstärker man sin bemanning med sommarjobbare. Vi följde med Henrik Rynning och My Arnewing som båda jobbade som kryssningsvärdar i somras.

 • Peter Lundman med hörselskydd.

  Peter är driftchef i Kapellskär

  Peter Lundman är teknisk driftchef i Kapellskärs hamn. Tillsammans med sina kollegor sköter han drift och underhåll av allt från hamnterminalen till små fritidshus byggda av trälådor.

 • Nina övervakar en slussning från kontrolltornet

  Nina sköter Slussen

  Nina Arnewing har hjälpt åtskilliga båtägare att slussa genom åren.

 • Killarna i servicegruppen på kajen.

  Servicegruppen är ständigt på tå

  För tio år sedan jobbade Jimmy Crouthon extra i Hammarbyslussen. Nu ingår han i Servicegruppen som bland annat tar hand om hamnrodden. Det är ett sammansvetsat gäng som får allt fler arbetsuppgifter.

 • Torbjörn och Anders ute till sjöss

  Anders & Torbjörn har koll på prickarna

  Minst en gång om året ger sig hamnstyrman Anders Nordlund och hans kollega Torbjörn Granqvist ut för att kontrollera de prickar, märken och bryggor som Stockholms Hamnar har ansvar för.

 • Anders högt uppe i containerkranen.

  Anders rattar kranen

  Anders Berglund har hamnens grymmaste utsikt. Han rattar kranen i containerterminalen i Frihamnen, ett viktigt jobb för sjöfarten, men också för oss stockholmare. Med den vrålstarka kranen lyfter han och hans kollegor i land kaffe, tv-apparater och mycket annat vi inte kan leva utan.