Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Möt några medarbetare

Stockholms Hamnar bedriver en mångfacetterad verksamhet. Här möter du några av våra medarbetare.

 • Johan Wallén iklädd varselväst och hjälm

  Johan Wallén har marknadsansvar

  Marknads- och försäljningsavdelningen på Stockholms Hamnar har fått ny besättning. En av de nya medarbetarna är Johan Wallén som redan är ett välkänt ansikte i organisationen.

 • Håkan Björlingsson i Värtaterminalen

  Håkan är hemma i hamnen

  Från sitt arbetsrum på plan tre i Värtaterminalen har Håkan Björlingsson full koll på vad som händer i hamnen. I år firar han 20-årsjubileum i Stockholms Hamnar och kan se tillbaka på en både lång och händelserik karriär.

 • Simon Liljehammar framför Stena Lines fartyg

  Fullt ös för Simon

  Ett stort fartyg närmar sig kaj. Trossar tas emot och surras fast. Byggmaterial lossas och lastas. Stuvaren Simon Liljehammar arbetar i Nynäshamn.

 • Jonas Sjögren på BTC

  Spindeln i nätet

  Tre kryssningsfartyg på väg in till hamn och en förfärlig räkstank på Skeppsbron. Som trafikledare på Stockholms Hamnars bevaknings- och trafikcentral, BTC, får Jonas Sjögren ta sig an de mest skiftande utmaningar.

 • Nader vid projektet i Hammarbyslussen

  Nader har total kajkoll

  Sprängning under vattnet ett stenkast från Grand Hôtel och gjutning av en betongplatta som ska hindra Hammarbyslussen från att erodera sönder. Vi följde Nader Bakhshi som är ansvarig för underhållet av 14 kilometer kaj under en dag på jobbet.

 • Camilla Strümpel på kontoret i Magasin 2

  Kommunikation - en viktig hamnfunktion

  Stockholms Hamnar har på senare år vunnit flera internationella kommunikationspriser. För kommunikationschefen Camilla Strümpel är nyckeln till framgång Stockholms Hamnars kloka, kompetenta medarbetare som hellre tar ett steg framåt än ett kliv tillbaka.

 • Plogmaskin i hamnen och Helge Yrjas

  Helge tar hand om salt och sand

  Tallink Siljas Isabelle har nyligen lagt till och det myllrar av folk i hamnen. Ettans buss stannar till vid sin hållplats och allt flyter på som vanligt. Att hamnen var täckt av snö kvällen innan finns det inga spår av. Det tack vare ett otroligt välsmort maskineri av bland annat snöplogar, arbetskraft och logistik.

 • Peter Lundman med hörselskydd.

  Peter är driftchef i Kapellskär

  Peter Lundman är teknisk driftchef i Kapellskärs hamn. Tillsammans med sina kollegor sköter han drift och underhåll av allt från hamnterminalen till små fritidshus byggda av trälådor.