Möt några medarbetare

Stockholms Hamnar bedriver en mångfacetterad verksamhet. Här möter du några av våra medarbetare.

 • Sara Ferndahl och Anders Gyllensvärd framför en stapel containrar

  Sara och Anders testar ingenjörsarbetet

  Under våren 2019 testar Anders Gyllensvärd och Sara Ferndahl livet som ingenjörer på Stockholms Hamnar genom praktikprogrammet Tekniksprånget.

 • Johan Wallén iklädd varselväst och hjälm

  Johan Wallén har marknadsansvar

  Marknads- och försäljningsavdelningen på Stockholms Hamnar har fått ny besättning. En av de nya medarbetarna är Johan Wallén som redan är ett välkänt ansikte i organisationen.

 • Håkan Björlingsson i Värtaterminalen

  Håkan är hemma i hamnen

  Från sitt arbetsrum på plan tre i Värtaterminalen har Håkan Björlingsson full koll på vad som händer i hamnen. I år firar han 20-årsjubileum i Stockholms Hamnar och kan se tillbaka på en både lång och händelserik karriär.

 • Anita Krafft inne på kontoret

  Anita förstärker hamnens hjärta

  Hamnstyrman Anita Krafft hanterar både högteknologiska byggprojekt och sopkatastrofer. Och så blir hon mormor igen. Vi följde henne en dag på jobbet.

 • Annelie Olnils på kontoret

  Annelie utvecklar hållbarhet

  Med sina viktigaste frågor som ständiga följeslagare kryssar kvalitetschefen Annelie Olnils fram mellan kollegorna på Stockholms Hamnar. Hur skapar vi goda samarbeten? Hur får vi en effektiv och lönsam verksamhet samtidigt som vi tar nästa steg i hållbarhetsarbetet?

 • Simon Liljehammar framför Stena Lines fartyg

  Fullt ös för Simon

  Ett stort fartyg närmar sig kaj. Trossar tas emot och surras fast. Byggmaterial lossas och lastas. Stuvaren Simon Liljehammar arbetar i Nynäshamn.

 • Mats Collin hjälper till att förtöja ett fartyg i Hammarbyslussen

  Mats sköter Hammarbyslussen

  Nervösa seglare, proppfull hamnbassäng och brådskande polisärenden. Slussvakten Mats Collin i Hammarbyslussen har haft sin mest hektiska sommar någonsin med ett rekordstort antal båtar. Vi följde honom under ett arbetspass.

 • Malin Wiman i Stockholms Hamnars kontorslandskap

  Överblick från bar till hamn

  Malin Wiman är restaurangchefen som halkade in i hamnen på ett bananskal och blev ansvarig för ett föga populärt IT-system. 17 år senare är hon fortfarande kvar och verktyget Portit genomsyrar hela Stockholms Hamnars verksamhet.

 • Jonas Sjögren på BTC

  Spindeln i nätet

  Tre kryssningsfartyg på väg in till hamn och en förfärlig räkstank på Skeppsbron. Som trafikledare på Stockholms Hamnars bevaknings- och trafikcentral, BTC, får Jonas Sjögren ta sig an de mest skiftande utmaningar.

 • Nader vid projektet i Hammarbyslussen

  Nader har total kajkoll

  Sprängning under vattnet ett stenkast från Grand Hôtel och gjutning av en betongplatta som ska hindra Hammarbyslussen från att erodera sönder. Vi följde Nader Bakhshi som är ansvarig för underhållet av 14 kilometer kaj under en dag på jobbet.

 • Camilla Strümpel på kontoret i Magasin 2

  Kommunikation - en viktig hamnfunktion

  Stockholms Hamnar har på senare år vunnit flera internationella kommunikationspriser. För kommunikationschefen Camilla Strümpel är nyckeln till framgång Stockholms Hamnars kloka, kompetenta medarbetare som hellre tar ett steg framåt än ett kliv tillbaka.

 • Närbild på pegelmätaren, samt Torbjörn Granqvist i Hammarbyslussen

  Torbjörn styr Mälaren

  I arbetsuppgifterna ingår att undvika översvämning och att försöka hålla allt från kanotister till skärgårdstrafik nöjda med stadens vattenförhållanden. Vi följde Torbjörn Granqvist en dag på jobbet, i höstas.

 • Vatten-Mats in action på kajen bredvid ett kryssningsfartyg

  Mats jobbar bland slangar och kopplingar

  Det är ingen slump att han kallas för Vatten-Mats. Hans arbetsverktyg är slangar, munstycken och flödesmätare och under en arbetsdag tömmer Mats Andersson kryssningsfartyg på tusentals liter avloppsvatten – så kallat svart- och gråvatten.

 • Plogmaskin i hamnen och Helge Yrjas

  Helge tar hand om salt och sand

  Tallink Siljas Isabelle har nyligen lagt till och det myllrar av folk i hamnen. Ettans buss stannar till vid sin hållplats och allt flyter på som vanligt. Att hamnen var täckt av snö kvällen innan finns det inga spår av. Det tack vare ett otroligt välsmort maskineri av bland annat snöplogar, arbetskraft och logistik.

 • My Arnewing och Henrik Rynning

  My och Henrik sommarjobbar som kryssningsvärdar

  Sommaren är högsäsong för Stockholms Hamnar och därför förstärker man sin bemanning med sommarjobbare. Vi följde med Henrik Rynning och My Arnewing som båda jobbade som kryssningsvärdar i somras.

 • Peter Lundman med hörselskydd.

  Peter är driftchef i Kapellskär

  Peter Lundman är teknisk driftchef i Kapellskärs hamn. Tillsammans med sina kollegor sköter han drift och underhåll av allt från hamnterminalen till små fritidshus byggda av trälådor.