Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Kajstrategi

Den 13 juni 2022 antog Stockholms kommunfullmäktige en ny kajstrategi för Stockholms vackra och populära innerstadskajer. Syftet med strategin är att förbättra stadslivet vid kajerna samtidigt som goda förutsättningar ges till utvecklingen av Stockholm som en attraktiv sjöfartsstad.

Ladda ner kajstrategin här

 • Många segelfartyg ute på Riddarfjärden

  Stadshuset firades med 100-årsregatta

  När Stadshuset invigdes 1923 anordnades en regatta för skärgårdskryssare och andra träbåtar på Riddarfjärden. Nu när Stadshuset firade 100 år i mitten av juni fick Stockholm återuppleva Stadshusregattan. Den 16-18 juni blev en riktig folkfest med spännande seglingstävlingar och prova-på-aktiviteter för stockholmare runt Riddarfjärden.

  Publicerad:

 • Den flytande padelpråmen som ligger vid kaj

  Flytande padelbana tillbaka vid Stockholms Hamnars kajer

  Den flytande padelpråmen är tillbaka vid Stockholm kajer. I år erbjuder den mer än bara padel – boule, SUP-brädor, sandstrand, bar och restaurang.

  Publicerad:

 • Prototyp av det nya självkörande fartyget

  Stockholms Hamnars nya kund planerar självkörande färja i Riddarfjärden

  Stockholms Hamnars nya kund, rederiet Torghatten, sätter till våren in en elektrisk och självkörande färja över Riddarfjärden mellan Södermalm och Kungsholmen. Satsningen är ett hållbart och innovativt tillskott för allmänheten och helt i linje med Stockholms kajstrategi.

  Publicerad:

 • Visionsbild över utomhusbio under bro

  Stockholms stad bjuder in ungdomar i utvecklingen av stadens offentliga rum

  Stockholms offentliga rum i form av gator, torg, kajer, parker och grönstråk är platser som har stor betydelse både för stockholmare och besökare. För sjunde året i rad deltar den här hösten gymnasieungdomar i utvecklingen av dessa.

  Publicerad:

 • Pråm med last som bogseras i Hammarbykanalen

  Ny elinfrastruktur kom sjövägen

  Fredag 14 oktober kom en last med Stockholms nya elinfrastruktur med pråm till Södra Hammarbyhamnen. Det här var den första av flera laster som kommer sjövägen under hösten och vintern.

  Publicerad: