Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Nyheter

 • Utställda bidrag i Tekniska nämndhusets entré

  Se ungas visioner för stadens kajer

  Ett urval av ungdomars fantastiska modeller och visualiseringar av mångfunktionella kajer ställs nu ut i entrén till Tekniska nämndhuset.

  Publicerad:

 • Aidamar vid Stadsgården i månsken

  Säkert vårtecken när kryssningssäsongen startar i Stockholms Hamnar

  Stockholm är en populär kryssningsdestination och nu startar säsongen med totalt 121 kryssningsanlöp. Stockholm positionerar sig som en hållbar premiumdestination och i år välkomnas flera helt nya fartyg med modern teknik som landelanslutning. Även Stockholms Hamnar investerar i landelanslutningar för kryssningsfartyg och bygger en av Europas första.

  Publicerad:

 • Väktare framför två kryssningsfartyg

  Tullverket och Stockholms Hamnar intensifierar samarbetet mot organiserad brottslighet

  Under 2023 eskalerade våldsbrottsligheten i landet, en utveckling som till stor del har sitt ursprung i narkotikahandel. Stockholms Hamnar och Tullverket samarbetar sedan lång tid tillbaka för att motverka tullbrottslighet där införsel av narkotika har en särställning. För att ytterligare förstärka detta samarbete har parterna nu undertecknat en ny gemensam överenskommelse.

  Publicerad:

 • Birka Gotland får vattensalut

  Stockholms Hamnar välkomnar nygamla kryssningsfartyget Birka Gotland till Stadsgården

  Stockholm Hamnar välkomnar den nya kunden Gotland Alandia Cruises – ett samarbete mellan Gotlandsbolaget och Viking Line. Bolaget har startat en ny linje med det populära och förnyade fartyget Birka Gotland som avgår från Stockholms Hamnars centrala kajläge vid Stadsgården.

  Publicerad:

 • Man anar deltagare på en scen. Åhörares siluetter i fokus.

  Stockholms Hamnar och 500 kollegor i Stockholms stad övade krigsledning

  Stockholms stad har genomfört STADSÖ24, en stor gemensam krigsledningsövning. Krigsledningar från 30 förvaltningar och bolag, inklusive Stockholms Hamnar, övade tillsammans för att utveckla stadens förmåga att hantera en situation med höjd beredskap. Scenariot alla ställdes inför var det värsta tänkbara – krig i Sverige.

  Publicerad:

 • Kungen och Kronprinsessan klipper band vid invigningen av Stockholm Norvik Hamn

  Ladda ner års- och hållbarhetsredovisningen för 2023

  Året 2023 är summerat och klart. Nu finns Stockholms Hamnars års- och hållbarhetsredovisning tillgänglig för nedladdning.

  Publicerad:

 • Vy över Hammarbyslussen med båtar i

  Slusskort kan bara köpas i slussen

  Nu går det att köpa säsongskort till Hammarbyslussen. Försäljning sker nuförtiden endast i slussen.

  Publicerad:

 • Karta över de europeiska transportkorridorerna samt flygbild över Stockholm Norvik Hamn

  Stockholm Norvik Hamn får EU-status

  Stockholm Norvik Hamn har nyligen erhållit så kallad comprehensive-status efter en presenterad överenskommelse om EU:s förordning för utvecklingen av det transeuropeiska transportnätverket (TEN-T). Att ingå i EU:s transportnätverk och få comprehensive-status innebär bland annat en möjlighet att söka stöd från EU. För Stockholm Norvik Hamns del skapar det större möjligheter att fortsätta utvecklas som nod för hållbara transporter och bli en ledande energihubb.

  Publicerad:

 • Finncanopus i dimman

  Premiär för nya M/S Finncanopus i Stockholms Hamnar

  Nu har Finnlines andra nya fartyg, M/S Finncanopus, anlänt till Stockholms Hamnar. Efter den framgångsrika premiären för M/S Finnsirius i september 2023 fortsätter rederiet att förnya och förbättra sin flotta på sträckan Kapellskär – Långnäs – Nådendal.

  Publicerad:

 • Magdalena Bosson och Caroline Strand gör ett hjärta med händerna

  Kärleken till Finland är besvarad <3

  Stockholm får björkruskor för bastubad av Finland på Alla hjärtans dag. Detta som ett kärleksfullt svar på det fång rosor som Stockholm förra året skickade till Finland. Uppvaktningen är ett fortsatt steg på den spännande resan att förnya och pigga upp relationen mellan två kära grannländer på var sin sida Östersjön.

  Publicerad: