Nyheter

 • Besökare på väg in på utställningsområdet i Stockholm Norvik Hamn

  Stort intresse för Stockholm Norvik Hamn

  På dagen ett år efter byggstart av Stockholm Norvik Hamn öppnade Stockholms Hamnar upp portarna för att visa vad som hänt i området.

  Publicerad:

 • Möjligheten till förenklat anlöp upphör

  På grund av ett beslut taget av Transportstyrelsen kan Stockholms Hamnar inte längre tillämpa så kallat förenklat anlöp. Därför uppdateras prislistan från 18 september.

  Publicerad:

 • Annelie Olnils på kontoret

  En hållbar pionjär

  Med sina viktigaste frågor som ständiga följeslagare kryssar kvalitetschefen Annelie Olnils fram mellan kollegorna på Stockholms Hamnar. Hur skapar vi goda samarbeten? Hur får vi en effektiv och lönsam verksamhet samtidigt som vi tar nästa steg i hållbarhetsarbetet?

  Publicerad:

 • Kvällsbild av Värtaterminalen med Stålbyggnadsprisets logga

  Värtaterminalen kan vinna Stålbyggnadspriset

  Stockholms Hamnars nya byggnad Värtaterminalen har gått till final och har nu möjlighet att vinna det prestigefyllda Stålbyggnadspriset.

  Publicerad:

 • Publishingprisets nomineringslogotype 2017

  Stockholms Hamnar x 4 i final

  I år har rekordmånga bidrag från Stockholms Hamnar gått till final i Publishingpriset. Tidningen Via Stockholms Hamnar, boken Att bygga en hamn – Värtahamnen, filmen Bra logistik är som musik samt års- och hållbarhetsredovisningen 2016 har alla passerat juryns nålsöga.

  Publicerad:

 • Rolf Nilsson plockar skräp vid Norr Mälarstrand

  På skräpjakt i Nordens Venedig

  Varje vardag åker Sven Eriksson och Rolf Nilsson ut med båten Catolga för att rensa Stockholms vattenlinjer och strandremsor från skräp. Ibland fiskar de upp kanotister och tar hand om rådjur också.

  Publicerad:

 • Karta över Årstaviken och vilka knophastigheter som gäller

  Ta det lugnt i Årstaviken!

  Eftersom Karl Johan-slussen stängt är det nu extra mycket trafik i Årstaviken. Därför är det viktigt att ta hänsyn till hastighetsbegränsningen som är 5 respektive 7 knop.

  Publicerad:

 • Flygbild över Värtahamnen med tre färjor och ett internationellt kryssningsfartyg

  Ledigt jobb: Affärsmässig chef för kryssnings- och färjetrafiken

  Stockholms Hamnar söker en affärsmässig enhetschef med strategiskt och operativt ansvar för den internationella kryssningstrafiken samt färjetrafiken.

  Publicerad:

 • Viking Lines LNG-fartyg Viking Grace lägger ut från Stadsgården

  EU-stöd till finskt-svenskt EU-projekt

  Stockholms Hamnar har tillsammans med Åbo Hamn, Mariehamns Hamn och Viking Line beviljats EU-stöd om maximalt 12,7 miljoner euro från programmet Connecting Europe Facility, CEF, för det gemensamma EU-projektet NextGen Link.

  Publicerad:

 • Två stuveriarbetare i Frihamnen 1962 framför lastfartyget M/S Seattle

  M/S Seattle i sin glans dagar

  Vi befinner oss i Frihamnen 1962 där två rutinerade stuveriarbetare tar en liten paus i arbetet. Lastfartyget som tornar upp sig bakom dem bär ett stolt J på fören.

  Publicerad: