Nyheter

 • Fartyget Emelie Deymann stävar ut från Stockholm Norvik Hamn

  Nu startar Sveriges första inlandssjöpendel för gods mellan Stockholm Norvik Hamn och Västerås hamn

  Den 1 juni startade Sveriges första containerpendel på inre vattenvägar mellan Stockholm Norvik och Västerås hamn. Pendeln ersätter cirka 200 lastbilar vilket avlastar det tungt belastade vägnätet och minskar koldioxidutsläppen i regionen kraftigt. Operatör är det tyska rederiet Deymann.

  Publicerad:

 • Flygbild över Värtahamnen när fem stora fartyg ligger inne

  Lediga tjänster: Elektriker

  Vill du arbeta med unika anläggningar i en spännande och vacker miljö? Nu söker Stockholms Hamnar två elektriker som ska underhålla och ta hand om våra anläggningar på bästa sätt.

  Publicerad:

 • Joakim Larsson på kajen med Mein Schiff 1 i bakgrunden

  Stockholms Hamnar investerar i nytt kajläge för kryssningstrafiken

  Stockholms Hamnar är en av världens största passagerarhamnar. Nu planeras en investering på 15 mnkr i en ny kryssningskaj i Frihamnen. Det innebär att kapaciteten för kryssningsfartyg fördubblas. Investeringen påbörjas 2021 och kajen tas i fullt bruk säsongen 2023.

  Publicerad:

 • Två stuveriarbetare gör high five på kajen

  Lediga jobb: Stuveriarbetare till Kapellskär

  Vill du arbeta i en av Sveriges viktigaste godshamnar? Stockholms Hamnar söker extrapersonal till stuveriet i Kapellskärs hamn.

  Publicerad:

 • Hamnplan i Stockholm Norvik Hamn - full av containrar, två kranar, och två fartyg

  Från nyöppnad hamn till logistiknav - Stockholm Norvik 1 år

  Ett år efter hamnens första fartygsanlöp är Stockholm Norvik Hamn ett viktigt logistiknav på ostkusten. Snart startar även Sveriges första inlandssjötrafik med pendelbåt från Stockholm Norvik.

  Publicerad:

 • Bogserbåten Montfred vattensaluterar Main Schiff 1 på väg in i hamn

  Stockholm välkomnar årets första kryssningsfartyg

  Fartyget Mein Schiff 1 startar kryssningssäsongen i Stockholms Hamnar. Stockholm står sig starkt trots pandemin och är en självklar destination när researrangörerna sakta men säkert återstartar trafiken, inte minst på grund av möjligheten att lägga till mitt i vackra Stockholm.

  Publicerad:

 • Illustration över hur pråm med två padelbanor sticker ut från innerstadskaj

  Kryssande padelbanor vid Stockholms Hamnars kajer i sommar

  Snart kan man spela padel vid Stockholms Hamnars kajer. Skeppsbron, Strandvägen och Norr Mälarstrand får i sommar besök av en mobil padelpråm. Initiativet är en del i Stockholms Hamnars arbete med att öka utbudet av aktiviteter kring Stockholms vackra innerstadskajer samtidigt som Stockholm fortsätter att vara en attraktiv sjöfartsstad med rörlig båttrafik.

  Publicerad:

 • Fören på Mein Schiff 1 samt tre hamnarbetare som förtöjer henne i Frihamnen

  Årets första kryssningsfartyg till Stockholm 25 maj

  Stockholm står sig stark som populär kryssningsdestination. Säsongen i Stockholms Hamnar startar försiktigt med fartyget Mein Schiff 1 som lägger till vid Masthamnen den 25 maj utan avstigande passagerare.

  Publicerad:

 • Överblicksbild över Stockholm Norvik Hamn

  Full service i Stockholm Norvik Hamn

  Nybyggda Stockholm Norvik Hamn är inte bara utrustad med en ny, bred och modern maskinpark. Tillsammans med samarbetspartner etablerade i hamnen erbjuder Stockholms Hamnar också ett komplett utbud av kringtjänster.

  Publicerad:

 • Cyklister och flanörer vid innerstadskaj

  Ledigt jobb: Sommarjobb i trädgårdsgruppen

  Vill du se till att Stockholms Hamnars alla områden är rena och snygga i sommar? Nu söker vi en medarbetare till trädgårdsgruppen.

  Publicerad: