Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Nyheter

 • Uppdaterad prislista för Stockholms hamn

  På grund av att Stockholm Vatten och Avfall höjer sina priser höjs även VA-priserna i Stockholms hamn med 25 procent från 1 december 2022.

  Publicerad:

 • Clara Lindblom

  Clara Lindblom tar över rodret som styrelseordförande i Stockholms Hamn

  Med en passande bakgrund och ett stort engagemang för sjöfart och hållbarhetsarbete tar Clara Lindblom över som Stockholms Hamns nya styrelseordförande. Nu fortsätter det viktiga uppdraget att tillsammans med Stockholms Hamnars kunder utveckla sjöfartsstaden och den viktiga sjöfarten.

  Publicerad:

 • Bandklippningsceremoni i Stockholm Norvik Hamn

  Ny containerlinje direktansluter Stockholm med Rotterdam och Hull

  I november startade rederiet SUN Line Shipping en helt ny containerlinje på rutten Rotterdam - Stockholm - Hull. Det betyder att två nya destinationer ansluts till Stockholm Norvik Hamn som nu stärker sin position som ett viktigt logistiknav i Mälardalen.

  Publicerad:

 • Uppdaterade prislistor

  På grund av ökade leverantörskostnader har elpriserna i Stockholms Hamnars prislistor höjts med 13,5 procent. Prislistorna har nu uppdaterats och finns att ladda ner.

  Publicerad:

 • Visionsbild över utomhusbio under bro

  Stockholms stad bjuder in ungdomar i utvecklingen av stadens offentliga rum

  Stockholms offentliga rum i form av gator, torg, kajer, parker och grönstråk är platser som har stor betydelse både för stockholmare och besökare. För sjunde året i rad deltar den här hösten gymnasieungdomar i utvecklingen av dessa.

  Publicerad:

 • Fartyget Ambiance tas emot av bogserfartyg med festlig vattenkanon

  Stockholms Hamnar dubblar antal kryssningsanlöp och passagerare

  Stockholm står sig stark som kryssningsdestination trots en turbulent omvärld. Stockholms Hamnar avslutar kryssningssäsongen med 205 kryssningsanlöp och dubbelt så många passagerare jämfört med föregående år.

  Publicerad:

 • Roro-traktor som drivs av vätgas

  Stockholms Hamnar, Volvo Penta och CMB.TECH i samarbete om vätgasdrivna roro-traktorer

  Stockholms Hamnar, Volvo Penta och CMB.TECH samarbetar för att tillsammans utveckla och driftsätta roro-traktorer (roll on, roll off) som drivs med en hybridteknik baserad på vätgas och diesel. Detta för att nå Stockholms Hamnars mål om en fossilfri verksamhet.

  Publicerad:

 • Pråm med last som bogseras i Hammarbykanalen

  Ny elinfrastruktur kom sjövägen

  Fredag 14 oktober kom en last med Stockholms nya elinfrastruktur med pråm till Södra Hammarbyhamnen. Det här var den första av flera laster som kommer sjövägen under hösten och vintern.

  Publicerad:

 • Besökare i varselvästar framför grensletruckar i Stockholm Norvik Hamn

  Handeln Sverige-Finland i fokus

  I mitten av oktober hade Stockholm Hamnar besök från Finland i form av en delegation från Finnhub. Finnhub är samling finska företag inom logistikbranschen - hamnar, rederier, speditörer etc.

  Publicerad:

 • Del av omslaget till den nya kajstrategin, som visar gående människor på kajen vid Operan

  Kajstrategin - nu som film

  I början av juni 2022 antog Stockholms kommunfullmäktige en ny kajstrategi för Stockholms vackra och populära innerstadskajer. Nu finns även en film som illustrerar strategin.

  Publicerad: