Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Jens Holm (V) tar över ordförandeklubban i Stockholms Hamn

Jens Holm

Med en gedigen bakgrund och ett stort engagemang för transportfrågor och hållbarhetsarbete tar Jens Holm över som styrelseordförande i Stockholms Hamn AB. Nu fortsätter det viktiga uppdraget att utveckla Stockholms Hamnars hamnar genom att skapa goda förutsättningar för effektiva och hållbara transportlösningar för både gods och passagerare tillsammans med kunder och andra intressenter.

Jens Holm tillträdde posten vid stämman som hölls den 24 mars och påbörjar sitt uppdrag omgående.

– Uppdraget som ordförande för Stockholms Hamn känns både hedrande och spännande. Jag vill skapa ännu bättre förutsättningar för Stockholm som sjöfartsstad och främja hållbara transporter eftersom våra hamnar och sjöfarten är en viktig del i klimatomställningen. Det handlar om att arbeta nära samtliga aktörer i transportkedjan för att skapa effektiva och hållbara lösningar för både gods och passagerare, säger Jens Holm (V), nybliven styrelseordförande i Stockholms Hamn.

Jens Holm är 51 år och bor i Enskede i Stockholm. Under åren 2006-2009 var Jens EU-parlamentariker och arbetade bland annat med EUs klimat- och energipaket. Han var ordinarie ledamot av utskottet för miljö och folkhälsa och utskottet för klimatförändringar samt ersättare i utskottet för internationell handel samt i budgetkontrollutskottet.

Jens var riksdagsledamot åren 2010-2022 och ordinarie ledamot av miljö- och jordbruksutskottet 2010-2018 samt miljö- och klimatpolitisk talesperson (V) från 2018. Han var även ledamot av EU-nämnden 2010-2022 och ordförande i riksdagens trafikutskott 2018-2022.

– Med Jens vid rodret får vi en engagerad styrelseordförande med många års erfarenhet av transportsektorn och hållbarhetsområdet på både EU- och nationell politisk nivå. Tillsammans kan vi fortsätta den nödvändiga omställningen till en mer klimat- och miljömässigt hållbar sjöfart, säger Clara Lindblom, ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar.

Pressbild

Till pressbild (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se