Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Fler husmoduler tar den smarta sjövägen direkt till Stockholm

Husmoduler på fartyg

COSCOs fartyg Tian Zhen fraktar ännu en stor projektlast direkt till Frihamnen i Stockholm. Lasten består av husmoduler som senare ska senare uppföras i Stockholmsregionen. Att transportera gods sjövägen direkt till slutdestinationen ger stora vinster i hållbarhet, effektivitet och kostnader.

Den 5 april anlände COSCOs fartyg Tian Zhen från Ostasien med 231 husmoduler till Stockholm. Husmodulerna lossades under påskhelgen i Frihamnen och ska direkt till byggprojekt i Spånga i norra Stockholm.

– Det är glädjande att vi kan erbjuda kunder den smarta sjövägen direkt till centrala Stockholm så nära slutdestination som möjligt. Transportsättet avlastar vägnätet, minskar miljöpåverkan och är dessutom mer kostnadseffektivt, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods, Stockholms Hamnar.

Genom att använda centrala hamnar som Frihamnen för projektlaster får kunder ytterligare fraktalternativ till och från Stockholmregionen, Sveriges i särklass största konsumtionsområde. Det stärker Stockholms Hamnars position som logistiknav för effektiva och hållbara transporter ytterligare.

– Stockholms Hamnar ger oss en unik möjlighet att effektivisera transporterna. Att kunna ta in lasten bara några kilometer från byggarbetsplatsen är otroligt fördelaktigt. Husmodulerna är otympliga och kostnaden är annars hög för att transportera dem en och en på landsväg genom Sverige, säger Erik Eriksen, VD och partner för COSCO Shipping Line (Sweden) AB

De centrala innerstadskajerna är ett viktigt komplement till de stora godshamnarna, Stockholm Norvik Hamn, Nynäshamns hamn samt Kapellskärs hamn. Tillsammans möjliggör Stockholms Hamnars hamnar klimatsmarta transporter i hela regionen.

Pressbild

Till pressbild (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se