Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Designgalleriet Nordlings Antik flyttar till Frihamnen

Flygbild över Frihamnen

Stockholms Hamnar välkomnar det skandinaviska designgalleriet Nordlings Antik till flexibla lokaler med sjöutsikt i Magasin 6 i Frihamnen. Tillsammans med staden växer och utvecklas Frihamnen och allt fler kreativa hyresgäster hittar till de spännande hamnkvarteren.

Stockholms Hamnar och Nordlings Antik har tecknat ett hyresavtal om 1222 kvm lokaler i Frihamnen i Stockholm. Lokalerna har fin sjöutsikt och innefattar en stor, öppen och flexibel yta som kan anpassas för verksamheten vartefter behoven utvecklas. Inflyttning sker i januari 2024.

– Flytten till Frihamnen är en dröm för oss. Äntligen får vi utrymme att verkligen visa alla våra föremål på en gång. Platsen är helt rätt, kombinationen av närheten till stan, coola stora lokaler med rejäl takhöjd och bra logistik gör att vi vågar satsa och tro att vi kommer kunna växa de närmaste åren. Målet är att skapa ett showroom för vintagedesign i världsklass, säger Alexander Nordling, vd på Nordlings Antik.

Nordlings Antik är ett designgalleri som grundades 1973 i Stockholm och drivs av tredje generationens ägare Alexander och Cecilia Nordling. Företaget är specialiserat på skandinavisk design och konsthantverk från 1900-talet med särskilt fokus på 1950-talets möbler, keramik och smycken.

– Det är med glädje vi välkomnar Nordlings Antik till Magasin 6 i Frihamnen. Vi ser fram emot ännu en kreativ hyresgäst som flyttar hit och sätter sitt eget avtryck med fokus på hållbarhet och återbruk. Hamnkvarteren har blivit en innovativ hub där företag lätt kan utvecklas och växa och det bara tio minuter från city, säger Clas Westerberg, marknadsansvarig fastigheter på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen som är verksamma inom allt från sjöfart och marin innovation till media, museum, restaurang och bryggeri. Stockholms Hamnar förvaltar 127 000 kvm lokalyta i Frihamnen. Alla byggnaderna är unika, har en lång historia bakom sig och skapar underbara miljöer.

Pressbild

Till pressbild (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se