Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Premiär för Finnlines nya fartyg M/S Finnsirius i Kapellskärs hamn

Finnsirius anländer till Kapellskärs hamn. Bogserbåt gör vattensalut.

Rederiet Finnlines storsatsar och sätter in två helt nya fartyg på sträckan Kapellskär – Långnäs – Nådendal. Den 15 september var det premiär för det första fartyget, M/S Finnsirius, att anlöpa Kapellskärs hamn med en välkomnande vattensalut.

Finnlines fartyg trafikerar dagligen linjen Kapellskär – Långnäs – Nådendal. Nu byts flottan på sträckan ut med två helt nybyggda fartyg. Det första att tas i drift är Finnsirus som gjorde sitt premiäranlöp i Kapellskärs hamn den 15 september. Det andra fartyget, Finncanopus, anländer i januari 2024.

– Vi hälsar Finnsirius hjärtligt välkommen! Det är otroligt positivt att vår största roro-kund fortsätter att expandera och satsa på Kapellskärs hamn. Vi har ett långt och bra samarbete med Finnlines vilket gör att vi kan utvecklas tillsammans, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Båda fartygen är kombinerade frakt- och passagerarfärjor i Superstar-klassen och blir de största i Finnlines flotta. Det innebär en betydande kapacitetsökning i trafiken då de ersätter nuvarande fartygen Finnswan och Europalink. Lastkapaciteten per fartyg ökar med 24 procent till 5 200 filmeter och passagerarkapaciteten fördubblas från dagens 554 till 1 100 passagerare. Nytt för båda fartygen är att passagerare nu kan resa utan fordon, vilket inte varit möjligt tidigare.

– Våra två nya fartyg är en satsning för en mer hållbar sjöfart och ökande volymer. När nu Finnsirius börjar trafikera Kapellskärs hamn ger det nya möjligheter för våra fraktkunder. Finnsirius erbjuder våra kunder ett bekvämt sätt att resa från Sverige till Åland och Finland med ett brett utbud av hyttkategorier, konferensmöjligheter, flera restauranger och en stor butik säger Antonio Raimo, Line Manager på Finnlines.

Finnsirius kommer att trafikera med kvällsavgångar från Kapellskär och morgonavgångar från Nådendal.

Kapellskärs hamn är Stockholms Hamnars nordligaste hamn och en viktig länk mellan Sverige och Finland. Läget i kombination med den mycket korta inseglingstiden gör det möjligt att snabbt transportera gods och passagerare till och från Stockholm och hela Mälardalsregionen.

Pressbild

Till pressbild (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se