Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

GANT flyttar globalt huvudkontor till Frihamnspiren i Stockholm

Illustration nytt kontor

Stockholm Hamnar har tecknat ett hyresavtal med modemärket GANT om 4 700 kvm i anrika Magasin 3, och välkomnar därmed ytterligare en kreativ hyresgäst till Frihamnen. Tillsammans med staden växer och utvecklas Frihamnen och allt fler hyresgäster hittar till de spännande hamnkvarteren i förvandling.

Stockholms Hamnar och GANT har i ett samarbete med konsultföretaget CBRE tecknat ett sjuårigt hyresavtal om 4 700 kvm lokaler i Frihamnen, Stockholm. Lokalerna ligger på bottenvåningen i Magasin 3, ett av hamnens anrika magasin med fin sjöutsikt. Inflyttning beräknas ske under sommaren 2024.

– Det är med glädje vi välkomnar GANT till våra unika lokaler i Frihamnen. Vi ser fram emot att ännu en välkänd och nyskapande hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i ett område som nu växer samman med staden i stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden, säger Clas Westerberg, marknadsansvarig fastigheter Stockholm Hamnar.

Stockholms Hamnar omvandlar nu ett historiskt magasin till en livfull och inspirerande miljö för kontor, showroom, designstudio och catwalk. Det är en stor satsning med fokus på att bevara, återskapa och framhäva unika arkitektoniska kvaliteter och samtidigt utveckla den industriella karaktären som magasinet har.

– Som varumärke befinner vi oss på en spännande föryngringsresa, och att flytta vårt huvudkontor till nyrenoverade lokaler är en naturlig del av denna resa. Syftet är att skapa en plats för att främja idéer, kunskap, nyfikenhet och gemenskap. Att kunna erbjuda våra medarbetare denna nya arbetsplats där vi hoppas att de ska finna inspiration, utvecklas och trivas är något vi ser mycket fram emot, säger Patrik Söderström, CEO på GANT.

Modemärket GANT grundades av Bernard Gantmacher i USA 1949 och har idag butiker i över 70 länder. Nu flyttar de sitt globala huvudkontor med 350 arbetsplatser till Frihamnspiren i Stockholm.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen som är verksamma inom allt från sjöfart och marin innovation till media, museum, restaurang och bryggeri. Stockholms Hamnar förvaltar 127 000 kvm lokalyta i Frihamnen. Alla byggnaderna är unika med lång historia bakom sig som skapar fina miljöer.

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se