Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Stockholms Hamnar välkomnar nygamla kryssningsfartyget Birka Gotland till Stadsgården

Birka Gotland får vattensalut

Stockholm Hamnar välkomnar den nya kunden Gotland Alandia Cruises – ett samarbete mellan Gotlandsbolaget och Viking Line. Bolaget har startat en ny linje med det populära och förnyade fartyget Birka Gotland som avgår från Stockholms Hamnars centrala kajläge vid Stadsgården.

Den 20 mars var det premiär för M/S Birka Gotland vid Stadsgården. Viking Lines och Gotlandsbolagets nystartade bolag Gotland Alandia Cruises satsar på en helt ny kryssningsprodukt där tyngdpunkten ligger på rutten Stockholm – Mariehamn – Visby under sommarhalvåret. Dessutom erbjuds destinationskryssningar till populära destinationer som Riga, Höga kusten och Ystad.

– Det är oerhört glädjande med en nysatsning och att få välkomna nyrenoverade M/S Birka Gotland till Stadsgården mitt i centrala Stockholm. Våra två framgångsrika kunder Viking Line och Gotlandsbolaget startar med sina specifika kompetenser en helt ny och efterlängtad produkt, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar är en av världens största passagerarhamnar med över sju miljoner färjepassagerare per år. De reguljära färjorna genererar flera miljarder kronor i köpkraft i Stockholmsregionen.

– Det är fantastiskt att vi kan erbjuda resenärer en helt ny kryssningsprodukt med fartyget Birka Gotland som utgår från centrala Stockholm. Vår satsning ger också nya viktiga arbetstillfällen och bidrar till köpkraft i Stockholmsregionen, säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd Gotland Alandia Cruises.

Det nya bolaget har investerat i en uppgradering av fartyget (f.d. M/S Birka Stockholm), och har förädlat utvalda områden ombord, som till exempel spa-avdelningen och taxfreebutiken.

Pressbilder

Länk till pressbilder (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se