Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Premiär för nya M/S Finncanopus i Stockholms Hamnar

Finncanopus i dimman

Nu har Finnlines andra nya fartyg, M/S Finncanopus, anlänt till Stockholms Hamnar. Efter den framgångsrika premiären för M/S Finnsirius i september 2023 fortsätter rederiet att förnya och förbättra sin flotta på sträckan Kapellskär – Långnäs – Nådendal.

Den 15 februari premiäranlöpte M/S Finncanopus Stockholms Hamnar. Precis som nya Finnsirius, som sattes i trafik i september, är Finncanopus en kombinerad frakt- och passagerarfärja i Superstar-klassen. Tillsammans utgör de de största fartygen i Finnlines flotta. De ökar kapaciteten och effektiviteten markant i trafiken mellan Sverige och Finland.

– Vi hälsar Finncanopus hjärtligt välkommen till Kapellskärs hamn. Med de planerade morgonavgångarna från Kapellskärs hamn ser vi att Finncanopus väl passar den svenska marknaden och möter behoven hos både fraktkunder och passagerare, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

De nya större fartygen är en del av Finnlines långsiktiga engagemang för hållbar sjöfart och ökad kapacitet. Finncanopus kommer att följa i Finnsirius kölvatten men trafikera sträckan med morgonavgångar från Kapellskär och kvällsavgångar från Nådendal. Passagerare kan också resa med Finncanopus utan fordon, vilket öppnar upp för nya möjligheter och bekvämligheter för resenärer.

– Finncanopus är en viktig del av vår strävan efter högre hållbarhet och ökad kapacitet. Det ger våra fraktkunder ytterligare flexibilitet och möjligheter samtidigt som det erbjuder passagerare en bekväm och modern resa mellan Sverige, Åland och Finland, säger Antonio Raimo, Line Manager på Finnlines.

Kapellskärs hamn, som är Stockholms Hamnars nordligaste hamn, är en strategisk knutpunkt för gods- och passagerartransport mellan Sverige och Finland. Det korta avståndet och den snabba inseglingstiden möjliggör effektiv transport och smidiga resor för både passagerare och gods till och från Stockholm och hela Mälardalsregionen.

Pressbilder

Länk till pressbilder (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se