Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Kärleken till Finland är besvarad <3

Magdalena Bosson och Caroline Strand gör ett hjärta med händerna

Stockholm får björkruskor för bastubad av Finland på Alla hjärtans dag. Detta som ett kärleksfullt svar på det fång rosor som Stockholm förra året skickade till Finland. Uppvaktningen är ett fortsatt steg på den spännande resan att förnya och pigga upp relationen mellan två kära grannländer på var sin sida Östersjön.

Under hela förra året har Stockholm flirtat med Finland under devisen Fall in love with Stockholm - again, vars mål är att visa Stockholm som en attraktiv, kreativ och hållbar destination som gärna vill ha sina grannar på besök.

– Fina björkruskor med tillhörande dejtingtips i retur från Finland glädjer oss på Alla hjärtans dag. Nu har vi tagit relationen till en ny nivå. Finland är en viktig marknad för Stockholm. Det historiskt långvariga utbytet mellan grannländerna inom många områden är viktigt att hålla igång och stärka, inte minst i dessa tider. Besökare från Finland bidrar också med viktiga affärer för besöksnäringens aktörer i Stockholm vilket stärker vår attraktionskraft, säger Caroline Strand, tillförordnad vd för Stockholm Business Region.

Dessutom börjar nu tre nya fartyg att trafikera Östersjön för att öka utbytet ytterligare.
Det nya fartyget M/S Finncanopus kommer till Stockholm den 15 februari för att visa upp sig. Därefter går hon in på sin ordinarie rutt Kapellskär – Långnäs – Nådendal. Även det nystartade bolaget Gotland Alandia Cruises sätter fartyget Birka Gotland i trafik i mars och erbjuder kryssningar från Stockholm till flera olika destinationer i Östersjön. Tallink Silja bidrar till utbudet med ytterligare ett fartyg på Tallinnrutten. Satsningarna är ett led i att tillsammans utveckla hela rederinäringens trafik mellan länderna. Det bidrar till ett ökat utbud av resande med färja över Östersjön.

– De finländska resenärerna är viktiga för Stockholm, rederierna och näringslivet. För att stärka banden mellan våra länder, attrahera nya målgrupper och ge färjeresandet en skjuts har vi försökt uppvakta Finland lite extra. Då är det härligt att se att vår kärlek är besvarad och att resandet mellan våra länder nu ökar stabilt, säger Magdalena Bosson, vd Stockholms Hamn.

Färjepassagerarnas intresse för resor över Östersjön har tagit fart igen. Stockholms Hamnar ser en positiv trend av passagerare ombord. Under 2023 ökade beläggningen på de fartyg som är i trafik med drygt 7 procent.

För kärleksfulla finländare som blir nyfikna på vår huvudstad har Visit Stockholm och Stockholms Hamnar tagit fram en ny webbplats, www.fallinlovewithstockholm.com. Här finns guider till områden som mat och äventyr, och den presenterar en mer oväntad och spännande sida av Stockholm - bortom de traditionella upplevelserna.

Pressbilder

Länk till pressbilder (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se