Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Caroline Strand, vd Visit Stockholm

Caroline Strand

– Stockholms Hamnar gör ett viktigt jobb. Vi samarbetar nära och för en ständig dialog.

– Alla som kommer hit sjövägen ser att Stockholm är en fantastisk hamnstad. Det säger Caroline Strand, vd för Visit Stockholm.

Varje år anlöper närmare 300 kryssningsfartyg Stockholm, med mängder av besökare som shoppar, äter och besöker olika sevärdheter. Och så har vi alla som kommer med färjorna från Finland och Baltikum. Tillsammans skapar det många arbetstillfällen och gynnar stadens företag.

– Även de besökare som inte kommer sjövägen får garanterat en känsla av sjöfartsstaden. Stockholm ligger på 14 öar och kajerna och vattnet är alltid närvarande. Färjorna, skärgårdstrafiken och sightseeingbåtarna gör sitt till. Till och med den lilla Djurgårdsfärjan från Slussen skapar dynamik och bidrar till upplevelsen av Stockholm som en stad vid vattnet.

– Stockholms Hamnar gör ett viktigt jobb. Vi samarbetar nära och för en ständig dialog. Jag tycker att de är mycket bra på att se staden ur ett besöksperspektiv. De är långsiktiga, men samtidigt kreativa och öppna för nya lösningar.

– Men tillsammans kan vi bli ännu bättre. Om jag fick önska fritt så har jag två framtidsdrömmar. Jag skulle vilja att vi skapade en verkligt välkomnande portal till Stockholm. När våra gäster kliver av kryssnings- eller passagerarfartygen vill de snabbt in till stan och attraktionerna. Låt dem få en upplevelse redan när de går i land, kanske genom att åka i linbanor eller med shuttle-båtar direkt från hamnen till viktiga knutpunkter.

– Vi har en stor potential i att ta vara på skärgården ordentligt. Låt skärgården börja redan i citykärnan och gör kajerna till en ännu tydligare entré ut till de 30 000 unika öarna. Det ska vara lätt för våra besökare att snabbt komma ut i ut skärgården och in till city igen.