Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Nyheter

 • Översiktsbild över det nya Vattentorget

  Kom och öppna Vattentorget med oss!

  Torsdag 6 juni blir en festlig dag på Slussen. Välkommen till det nya Vattentorget mellan Södermalm och Gamla stan. Dörrarna öppnar kl. 11 och vi håller igång till kl. 16.

  Publicerad:

 • Stockholms Hamnars vd Magdalena Bosson hälsar deltagarna välkommen

  Cruise Europe höll framgångsrik konferens i Stockholm

  Den 14-16 maj höll kryssningsnätverket Cruise Europe sitt årsmöte och årliga konferens i Stockholm. Besökarna fick under några fantastiska sommardagar uppleva Stockholm som är en populär kryssningsdestination och en hållbar premiumdestination. Stockholms Hamnar var värd tillsammans med Stockholm Business Region.

  Publicerad:

 • Den nya rampen lyfts på plats

  Ny ramp på plats i Kapellskär

  För att effektivisera och uppgradera Kapellskärs hamn har en ny ramp för roro-trafik installerats.

  Publicerad:

 • Grindar in mot ett hamnområde

  Stockholms Hamnar stärker samarbetet med europeiska aktörer mot narkotikasmuggling och organiserad brottslighet

  Som en av Sveriges största hamnar är Stockholms Hamnar en nyckelaktör i kampen mot tullbrottslighet. Genom flertalet samarbeten och partnerskap, både nationellt och internationellt, har Stockholms Hamnar kontinuerligt drivit säkerhetsarbetet framåt på såväl strategisk som operativ nivå. Från och med maj är Stockholms Hamnar även anslutet till European Ports Alliance, ett nätverk knutet till EU:s färdplan för att bekämpa narkotikasmuggling och organiserad brottslighet.

  Publicerad:

 • Flygbild över Stockholm Norvik Hamn

  Stockholm Norvik Hamn logistiknav för koldioxid i östra Sverige

  Genom att etablera ett logistiknav för koldioxid i Stockholm Norvik Hamn är det möjligt att skapa en effektiv och hållbar transportkedja för koldioxid från flera potentiella utsläppare i östra Sverige. Det här visar slutrapporten från förstudien i projekt NICE – Norvik Infrastructure CCS East Sweden.

  Publicerad:

 • Flygbild över Hammarbyslussen och Skansbron

  Nya öppettider för sluss och broar

  Den 29 april förändras öppettiderna för Hammarbyslussen och för broöppningar.

  Publicerad:

 • Utställda bidrag i Tekniska nämndhusets entré

  Se ungas visioner för stadens kajer

  Ett urval av ungdomars fantastiska modeller och visualiseringar av mångfunktionella kajer ställs nu ut i entrén till Tekniska nämndhuset.

  Publicerad:

 • Aidamar vid Stadsgården i månsken

  Säkert vårtecken när kryssningssäsongen startar i Stockholms Hamnar

  Stockholm är en populär kryssningsdestination och nu startar säsongen med totalt 121 kryssningsanlöp. Stockholm positionerar sig som en hållbar premiumdestination och i år välkomnas flera helt nya fartyg med modern teknik som landelanslutning. Även Stockholms Hamnar investerar i landelanslutningar för kryssningsfartyg och bygger en av Europas första.

  Publicerad:

 • Väktare framför två kryssningsfartyg

  Tullverket och Stockholms Hamnar intensifierar samarbetet mot organiserad brottslighet

  Under 2023 eskalerade våldsbrottsligheten i landet, en utveckling som till stor del har sitt ursprung i narkotikahandel. Stockholms Hamnar och Tullverket samarbetar sedan lång tid tillbaka för att motverka tullbrottslighet där införsel av narkotika har en särställning. För att ytterligare förstärka detta samarbete har parterna nu undertecknat en ny gemensam överenskommelse.

  Publicerad:

 • Birka Gotland får vattensalut

  Stockholms Hamnar välkomnar nygamla kryssningsfartyget Birka Gotland till Stadsgården

  Stockholm Hamnar välkomnar den nya kunden Gotland Alandia Cruises – ett samarbete mellan Gotlandsbolaget och Viking Line. Bolaget har startat en ny linje med det populära och förnyade fartyget Birka Gotland som avgår från Stockholms Hamnars centrala kajläge vid Stadsgården.

  Publicerad: