Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Två välkända profiler i spännande kombination till Värtahamnen

Värtahamnen

Gotlandsbolaget och Destination Gotland börjar köra rutten Stockholm – Mariehamn – Visby från Stockholms Hamnar och Värtaterminalen med fartyget M/S Birka. Trafikstart är planerad till våren 2024.

Gotlandsbolaget och Destination Gotland är  trogna kunder i Stockholms Hamnars sydligaste hamn, Nynäshamns hamn, med den av Trafikverket upphandlade Gotlandstrafiken. Nu startar samma bolag en helt ny trafik på rutten Stockholm – Mariehamn – Visby med fartyget M/S Birka som tidigare låg vid Birkaterminalen i Stockholm. Ny hemmahamn i Stockholm blir nya Värtapiren. Därmed stärker Stockholms Hamnar sin position som en av världens största passagerarhamnar.

– Det är oerhört glädjande att kunna välkomna Gotlandsbolaget och Destination Gotland med M/S Birka till den nya toppmoderna och effektiva Värtaterminalen. Närheten till city och med en helt ny stadsdel som växer fram i anslutning till terminalen så blir det här en perfekt kombination. Det här är ett styrkebesked för Stockholms Hamnar som en av världens största passagerarhamnar, säger Johan Wallén, marknads och försäljningschef Stockholms Hamnar.

Trafikstart planeras till våren 2024. De kommer att erbjuda kryssningar med tax-free och trafikera Stockholm, Mariehamn och Visby med varierande trafikupplägg beroende på säsong.

– Det ska bli så spännande att få starta den här nya trafiken. Vi ser fram emot att ha en hemmahamn mitt i Stockholm och dessutom kunna flytta in den nya funktionella och moderna Värtaterminalen, säger Marcus Risberg, vd Destination Gotland.

Stockholms Hamnar är en av världens största passagerarhamnar med över 16 miljoner passagerare under ett normalår. Bara färjepassagerarna genererar årligen flera miljarder kronor i köpkraft och totalt ger passagerartrafiken 24 000 arbetstillfällen i Stockholmsregionen.

Läs mer om Värtaterminalen