Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Kryssande padelbanor tillbaka vid Stockholms Hamnars kajer

Padelpråm som bogseras på plats med Nybroviken i fonden

Nu blir det åter igen möjligt att spela padel vid Stockholms Hamnars kajer. Skeppsbron, Strandvägen och Norr Mälarstrand är några platser som även denna sommar får besök av en mobil padelpråm.

Initiativet är en del i Stockholms Hamnars arbete med att öka utbudet av aktiviteter kring Stockholms vackra innerstadskajer, samtidigt som Stockholm fortsätter att vara en attraktiv sjöfartsstad med rörlig båttrafik.

Stockholm Sea Padel AB hyr även detta år kajplatser av Stockholms Hamnar och erbjuder padel vid Stockholms populära innerstadskajer. Pråmen, som har två padelbanor och mäter 41 x 13 meter, kommer att turnera runt kajerna med start i maj vid Skeppsbron. Strandvägen och Norr Mälarstrand är andra exempel på kajer som får besök i sommar.

– Padelpråmen var en succé förra sommaren och det är glädjande att stockholmare och turister åter igen får möjlighet till en helt unik upplevelse på Stockholms vatten i sommar. Det är fantastiskt att kunna erbjuda fler möjligheter till aktiviteter vid våra populära innerstadskajer, säger Fredrik Lindstål (C), styrelseordförande Stockholms Hamn.

Nytt för i år är att det finns ett kök och en bar samt fler aktiviteter ombord som till exempel möjligheten till företagsevent, kick-offer och andra sociala tillställningar. Mer information om det finns på sthlmseapadel.se, där även banor bokas.

– Det är fantastiskt roligt att komma tillbaka med padelpråmen i sommar och ta emot spelare på alla nivåer. Lika välkomna i år är även de som vill komma ombord för andra aktiviteter eller för att till exempel ta en fika. Med ett ännu bättre erbjudande än förra året ser vi fram emot att kunna bidra till en unik och rolig upplevelse vid Stockholms innerstadskajer, säger Maria Cossor, Stockholms Sea Padel.

Stockholms Hamnar samarbetar med både privata och offentliga aktörer för att öka utbudet av aktiviteter på och vid Stockholms vackra innerstadskajer. Målet är att innerstadskajerna ska bidra till ett aktivt och spännande stadsliv, samtidigt som behoven för den rörliga sjöfarten tillgodoses och utvecklas.

Pressbild på Flickr

Till bild (extern länk) - foto: Josh Feron

Kontakta oss gärna

Camilla Strümpel, kommunikationschef Stockholms Hamnar
070-770 27 45, camilla.strumpel@stockholmshamnar.se