Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Clara Lindblom tar över rodret som styrelseordförande i Stockholms Hamn

Clara Lindblom

Med en passande bakgrund och ett stort engagemang för sjöfart och hållbarhetsarbete tar Clara Lindblom över som Stockholms Hamns nya styrelseordförande. Nu fortsätter det viktiga uppdraget att tillsammans med Stockholms Hamnars kunder utveckla sjöfartsstaden och den viktiga sjöfarten.

Styrelsen för Stockholms Hamn sammanträdde den 15 november vilket var första gången Clara Lindblom axlade ordföranderollen efter valet i kommunfullmäktige den 7 november.

– Uppdraget som ordförande för Stockholms Hamn känns både hedrande och spännande. Våra hamnar är oerhört viktiga för Stockholms stad och hela regionen. Det handlar framförallt om sjöfarten, besöksnäringen och varuförsörjningen men också om alla arbetstillfällen som genereras genom hamnverksamheten. Nu vill jag fokusera på att skapa ännu bättre förutsättningar för Stockholm som sjöfartsstad och på att främja hållbara transporter då sjöfarten är en viktig del i klimatomställningen, säger Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd och ny styrelseordförande i Stockholms Hamn.

Clara Lindblom är 37 år och bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm stad. De senaste fyra åren har hon arbetat som oppositionsborgarråd och innan dess var hon ansvarig för stadens äldreomsorg och personalstrategiska frågor. Clara Lindblom är utbildad sociolog och har tidigare bland annat arbetat med forskning inom arbetsmarknadsområdet.

– Med Clara vid rodret får vi en engagerad styrelseordförande med många års erfarenhet av arbete inom Stockholms stad. Clara passar perfekt för att ta Stockholms Hamnar in i framtiden genom ett stort engagemang i verksamheten samt i de prioriterade miljö- och innovationsfrågorna. Nu fortsätter vi det viktiga arbetet för Stockholm och sjöfarten tillsammans med våra kunder, säger Thomas Andersson, vd Stockholms Hamn.

Pressbilder

Clara Lindblom (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se

Foto: Liselotte van der Meijs