Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Candela Technology har flyttat till innovativa Frihamnen

Ett av Candelas fartyg på böljan blå

Stockholms Hamnar välkomnar ytterligare en hyresgäst inom hållbar marin innovation. Candela Technology har flyttat till Frihamnen och bygger världens modernaste test- och utvecklingscenter för elektriska båtar.

I början av juni flyttade Candela Technology AB in i 830 kvm i Magasin 2 i Frihamnen i Stockholm. Under sommaren får de även tillträde till ytterligare en yta på kajen som ska användas till en avancerad prototypverkstad.

– Det är härligt att få flytta in i ett marint stadsområde som är på väg att bli till en attraktiv plats för innovatörer och entreprenörer. Tack vare Stockholms Hamnar kan vi i Frihamnen bygga upp världens modernaste test- och utvecklingscenter för elektriska båtar, säger Mikael Mahlberg, kommunikationschef på Candela Technology.

Candela Technology är världsledande på högeffektiva, elektriska fartyg för både fritids- och kollektivtrafik. Deras grundsyfte är att påskynda omställningen till fossilbränslefria sjöar och hav. Tack vare en unik bärplansteknologi flyger Candelas fartyg över vattnet med 80 procent mindre energiförbrukning än konventionella fartyg, vilket för första gången gör det möjligt att åka både långt och snabbt till sjöss på el.

I Frihamnen ska Candela utveckla den teknik som möjliggör färjan Candela P-12, världens första elektriska bärplansfärja, som kommer tas i trafik av Region Stockholm år 2023.

Frihamnen har sedan öppnandet spelat en viktig roll i samhällshistorien och är nu, 100 år senare, en plats för nya idéer och entreprenörer. Redan idag finns en mix av spännande verksamheter med allt från museer och mikrobryggeri till mediejättar och innovativa enskilda företag.

– Det är en perfekt match och härligt för Stockholms Hamnar att välkomna en hyresgäst som blandar marin innovation med hållbarhet. Vi är mycket glada att ännu en välkänd och kreativ hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i ett växande Frihamnen, säger Fredrik Lindstål (C), ordförande Stockholms Hamn AB.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen och förvaltar 127 000 kvm lokalyta i området. Byggnaderna är unika, har en lång historia bakom sig och skapar underbara miljöer.

Pressbild

Till bild på Flickr (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se