Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Awake expanderar och innovationskraften växer i Frihamnen

Exteriören på Magasin 5 i Frihamnen

Det banbrytande bolaget Awake, som utvecklar och säljer eldrivna surfbrädor, fortsätter att växa och expanderar i Stockholms Hamnars lokaler i Frihamnen. Världsledande spjutspetsteknologi och hållbar utveckling kombineras och testas snart i en ny prototypverkstad.

Stockholms Hamnar och Awake tecknar nu nya hyresavtal om fler lokaler i Frihamnen. Stockholms Hamnar bygger både en prototypverkstad åt Awake i Magasin 5 och ett kombinerat showroom och kontor i Magasin 3. Awake som tidigare har hyrt 277 kvadratmeter i Frihamnen utökar den totala lokalytan till över 680 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att expandera vår verksamhet i Frihamnen. Det är en dynamisk och spännande del av Stockholm, vars innovativa själ ligger helt i linje med Awakes. Närheten till vattnet ger möjlighet att testa och demonstrera våra produkter i anslutning till kontoret, och det är spännande att ett marint elektrifierat segment håller på att byggas här i Frihamnen, säger Adam Treschow, vd på Awake.

Awake utvecklar och säljer eldrivna och energieffektiva surfbrädor till vattensportentusiaster på den globala marknaden. Genom att de kombinerar spjutspetsteknologi med hållbar utveckling och är marknadsledande, driver Awake den nischade marknaden med motoriserade surfbrädor framåt och utvecklar den marina industrin med framför allt upplevelser som sportentusiaster kan få på vattnet.

– Frihamnen fortsätter att elektrifieras och vi är glada att Awake nu expanderar sin verksamhet och utökar lokalerna i Frihamnen. Innovation och hållbarhet står i fokus hos Awake och det känns spännande att vara med och utvecklas med dem i Frihamnen, säger Fredrik Lindstål (C), surfentusiast och styrelseordförande i Stockholms Hamn AB.

Awake AB startades 2017. Företaget har fabrik och operativ verksamhet i Polen. Awake har haft kontor i Frihamnen sedan 2020, och har nyligen flyttat sitt huvudkontor till Stockholm, där de sköter försäljning, marknadsföring, finans, kundsupport och produktutveckling. En prototypverkstad och ett showroom med kontor beräknas vara inflyttningsklara i Frihamnen i mars respektive maj 2022.

Pressbilder på Flickr

Magasin 5 i Frihamnen (extern länk)
Magasin 3 i Frihamnen (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se