Stena Line expanderar med större och nya fartyg till Stockholm Norvik Hamn

Johan Wallén lämnar över plakett till Stena Scandicas kapten.

Rederiet Stena Line väljer att satsa på Östersjön och Stockholm Norvik Hamn. Det nya fartyget Stena Scandica är det första av två förlängda fartyg på sträckan Ventspils – Stockholm Norvik Hamn.

Den 27 juli var det premiär för Stena Lines nya fartyg Stena Scandica i Stockholm Norvik Hamn. Stena Line expanderar och sätter under 2021 in två förlängda fartyg på linjen Ventspils – Stockholm Norvik Hamn. Det första fartyget, Stena Scandica är en viktig milstolpe i Stena Lines expansion i Östersjön och ökar fraktkapaciteten med 30 procent på linjen. Under 2022 fortsätter expansionen med två nybyggda fartyg på sträckan som ökar fraktkapaciteten med ytterligare 25 procent.

– Vi hälsar Stena Scandica varmt välkommen till Stockholm Norvik Hamn. Vi är väldigt glada för vårt mångåriga samarbete och att Stena Line väljer att expandera stort och satsa på Östersjön och vår nya storhamn, säger Fredrik Lindstål (C), ordförande Stockholms Hamn AB.

Stockholm Norvik Hamn ligger vid Sveriges i särklass största konsumtionsområde och har byggts med kapacitet för expansion och för att trygga varuförsörjningen i Stockholmsregionen. Med det strategiska läget och stora möjligheter att lagra och omlasta med effektiva intermodala transportanslutningar till övriga Sverige erbjuds kunder helt nya förutsättningar.

– Stena Scandica är den första viktiga milstolpen i Stena Lines pågående expansion på Östersjön och med det nya fartyget ökar kapaciteten på linjen Nynäshamn–Ventspils med 30 procent. Redan nästa år ser vi fram emot att fortsätta växa ytterligare med två helt nybyggda fartyg, säger Johan Edelman, ansvarig för Stena Lines linjer från Lettland.

Stockholm Norvik Hamn är en ny roro- och containerhamn med bästa tänkbara läge i Östersjön. Ett nav som med kort insegling, effektiva transportanslutningar och en nybyggd järnväg
tryggar en hållbar varuförsörjning i den växande Stockholmsregionen.

Pressbilder på Flickr

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se