Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Stena Line expanderar med ny linje mellan Stockholm Norvik och Hangö

Flygbild över Stockholm Norvik Hamn där Stena Lines fartyg precis lägger ut

Rederiet Stena Line fortsätter att satsa på Stockholm Norvik Hamn och Östersjön. I februari startar rederiet en helt ny linje mellan Stockholm Norvik och Hangö i Finland. Stockholms Hamnars nya storhamn har byggts med goda förutsättningar för rederier att växa och utvecklas.

Stena Line fortsätter att expandera i Östersjön tillsammans med Stockholms Hamnar. Redan i februari nästa år startar rederiet en helt ny linje med dagliga avgångar mellan Stockholm Norvik Hamn och Hangö Hamn i Finland.

– Det är ett nöje att välkomna en ny linje mellan Stockholm Norvik Hamn och Hangö Hamn. Vi är väldigt glada för vårt mångåriga samarbete med Stena Line och att de väljer att expandera stort och satsa på vår nya storhamn, säger Fredrik Lindstål (C), ordförande Stockholms Hamn AB.

Från första februari kommer den nya linjen att trafikeras av fartyget Urd. Ett andra fartyg, Stena Gothica, ansluter till rutten i maj vilket leder till dagliga avgångar från båda hamnarna. Båda fartygen har en kapacitet på 1600 längdmeter och 186 passagerare.

– Med vår nya dagliga linje mellan Hangö och Nynäshamn, fortsätter vi expansionen och stärker vår position i Östersjön. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra fraktkunder i Stockholm Norvik en ny förbindelse till en av de mest dynamiska länderna i Europa, Finland och till Hangö hamn som är en av de mest effektiva hamnarna i regionen. Genom att dessutom utgå ifrån Stockholm Norvik Hamn följer vi vår ambition att ytterligare stärka vårt partnerskap med Stockholms Hamnar och växa tillsammans, säger Niclas Mårtensson, vd Stena Line.

Stena Line satsar sedan en tid tillbaka stort på Stockholm Norvik Hamn. Under året har rederiet satt in två förlängda fartyg på linjen Ventspils – Stockholm Norvik och under 2022 expanderar de ytterligare genom att byta till två större och helt nybyggda fartyg på samma rutt.

– Stena Lines satsning på ännu en linje från Stockholm Norvik bekräftar hur värdefull den nybyggda hamnen är för en hållbar varuförsörjning av Sveriges största konsumtionsområde. Hamnen har varit öppen i mindre än två år och vi utökar redan med en ny linje. Det överträffar våra förväntningar och visar hur rätt investeringen av Stockholm Norvik är, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef Stockholms Hamnar.

Stockholm Norviks strategiska läge med effektiva intermodala transportanslutningar till övriga Sverige erbjuder kunder helt nya förutsättningar. Hamnen har byggts med kapacitet för expansion och för stora möjligheter att lagra och omlasta.

Pressbilder på Flickr

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)
Bild 3 (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se