Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Husmoduler tar sjövägen från Piteå till Stockholm Norvik Hamn

Husmodul lyfts ner på kajen i Stockholm Norvik Hamn

Stora husmoduler tar nu sjövägen till den växande Stockholmsregionen. Att transportera projektlaster via sjövägen direkt till slutdestinationen ger stora vinster i hållbarhet, effektivitet och kostnader.

Allt fler projektlaster kan nu ta sjövägen direkt till den växande Stockholmsregionen. Den senaste i raden är ett parti husmoduler som transporterades från Piteå direkt till Stockholm Norvik Hamn och slutdestinationen Nynäshamn där husen ska uppföras. Lasten bestod av 70 husmoduler från Lindbäcks Bygg AB och det blir förmodligen fler laster framöver.

– En stor fördel med Stockholm Norvik är närheten till vår byggarbetsplats, som ligger åtta kilometer från hamnen. Det var anledningen till att vi kontaktade hamnen från första början. Stockholm Norvik Hamn är väldigt imponerande och modern och jag blev faktiskt förvånad över hur otroligt tillmötesgående och flexibla de har varit, med tanke på att vi är en förhållandevis liten kund. Jag hoppas på ett fortsatt samarbete, säger Sofia Franzén, logistikutvecklare på Lindbäcks Bygg AB.

Hutchison Ports driver containerterminalen i Stockholm Norvik Hamn och ser fördelarna med att förutom containertransport även kunna erbjuda projektlaster. Behovet av projektlaster ökar när Stockholmsregionen växer och hamnen är perfekt placerad för att möta efterfrågan.

– Det är fantastiskt att se framtidstänkande företag som använder fartyg istället för långa lastbilstransporter och vi är stolta över att kunna ge service till vår kommun Nynäshamn när den växer, säger Mike Barry, Sales and Marketing Officer, Hutchison Ports Stockholm.

– Det är fördelaktigt att vi kan erbjuda kunder att ta sjövägen så nära slutdestination som möjligt. Transportsättet blir mer hållbart och effektivt, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Jämfört med andra Östersjöhamnar så är det den korta och fria inseglingen till Stockholm Norvik Hamn som gör transporten kostnadseffektiv. Fartyget med projektlasten behöver inte bogserbåtar och lotskostnader kan hållas nere. Husmodulerna är otympliga och kostnaden är hög för att transportera dem en och en på landsväg genom Sverige. Extra breda fordon kräver dessutom specialtillstånd.

Pressbild

Till pressbild på Flickr (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se