Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Från Asien till Frihamnen – nya godsvolymer via Stockholms Hamnar

Hamnstyrman ser på när last lossas från fartyg

Godset tar nya vägar via Stockholms Hamnar med stora miljövinster som följd. Rederi Thorco Projects lossade volymer i Frihamnen som gått hela vägen från Asien till Stockholm.

Den 16 september körde Thorco Projects 400 ton last till Frihamnen i Stockholm. Lasten kom från Masan i Korea och slutdestinationen var Högdalen i södra Stockholm. Genom att transportera långväga gods sjövägen till så nära slutdestinationen görs stora miljövinster.

– Det är otroligt fördelaktigt att kunna ta dessa engångslaster sjövägen så nära slutstation som möjligt. Det minskar utsläppen rejält och avlastar både väg och järnväg, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods Stockholms Hamnar.

Lasten bestod i huvudsak av ställverk som skulle till Svenska kraftnät i Stockholm. Det lossades i Frihamnen med hjälp av fartygets egna kranar ombord.

– Vi på TSA Agency Sweden AB tycker att det är otroligt fint att det fungerar att ta varorna sjövägen till ett så centralt läge i Stockholm, hela vägen från Asien till 25 minuter från slutstation. Det kallar jag miljövägen, säger Marcus Larsson, skeppsmäklare.

Genom att använda Frihamnen för projektlaster får kunder ytterligare ett alternativ att frakta gods till och från Stockholmregionen, Sveriges i särklass största konsumtionsområde. Det stärker Stockholms Hamnars position som logistiknav för effektiva och hållbara transporter ytterligare.

Pressbilder på Flickr

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se