Exporten ökar via Stockholm Norvik Hamn

Tåg, hamnplan och containerfartyg i Stockholm Norvik Hamn

Exporten av skogsprodukter fortsätter att öka från containerterminalen i Stockholm Norvik Hamn. Stockholms Hamnars nya storhamn har bästa tänkbara läge i Östersjön och kapacitet för att tillgodose svensk exportindustris behov av effektiva godstransporter.

Sedan mitten av juni förra året har Stockholm Norvik Hamn i samarbete med speditören Holship hanterat export av containerlaster i form av skogsprodukter. Samarbetet har varit mycket lyckat och volymerna har ökat markant. Lasten består av skogsprodukter i form av bland annat träd, timmer och papper som går med oceangående fartyg och har slutdestinationen Fjärran Östern.

– Exporten från Stockholm Norvik Hamn har gått otroligt bra trots en globalt exceptionellt turbulent containermarknad. Stockholm Norvik Hamn ger oss en fantastisk möjlighet till effektiv exporthantering i en region som historiskt varit väldigt importinriktad, säger Daniel Hermansson, vd på Holship Sverige AB.

Stockholm Norvik Hamn spelar med sitt unika läge en viktig roll på den svenska exportmarknaden. Hamnen har kapacitet och service för att tillgodose svensk exportindustris behov av effektiva och hållbara godstransporter.

– Som stor importhamn med överskott av tomcontainrar kan vi göra en betydande skillnad och tillgodose exportindustrins behov av fungerande infrastruktur. Istället för att flytta runt containrar i hela Sverige kan vi i Stockholm Norvik Hamn bidra till en mer hållbar och kostnadseffektiv hantering, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Stockholm Norvik, en del av Stockholms Hamnar, är en helt ny roro- och containerhamn med bästa tänkbara läge i Östersjön. Ett nav som med kort insegling, effektiva transportanslutningar och en nybyggd järnväg möjliggör en hållbar import och export av varor till och från hela Sverige.

Pressbild

Länk till Flickr (extern länk)

Kontakta oss gärna

Daniel Hermansson, Managing Director Holship 070-7236011, dh@holship.com

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar, 070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se