Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Candela Technology flyttar huvudkontoret till Frihamnen

Fasaden på Magasin 2 i Frihamnen

Stockholms Hamnar välkomnar ännu en hyresgäst inom hållbar marin innovation. Candela Technology satsar i Frihamnen och bygger världens modernaste test- och utvecklingscenter för elektriska båtar.

Stockholms Hamnar och Candela Technology AB har tecknat hyresavtal om 830 kvm lokaler i Magasin 2 i Frihamnen i Stockholm. Inflyttning beräknas ske under våren 2022. Candela Technology avser även att hyra ytterligare yta på kajen till en avancerad prototypverkstad.

– Att bygga upp världens modernaste test- och utvecklingscenter för elektriska båtar just i Frihamnen känns fantastiskt kul. Det är en levande marin miljö som ligger både nära Stockholms kärna och skärgården. Vi tror att det blir ett lyft för oss, Frihamnen och för stockholmarna, säger Mikael Mahlberg, kommunikationschef på Candela Technology.

Candela Technology är världsledande på högeffektiva, elektriska båtar och fartyg för både fritids- och kollektivtrafik. Deras grundsyfte är att påskynda omställningen till fossilbränslefria sjöar och hav. Tack vare en unik bärplansteknologi flyger Candelas fritidsbåtar och fartyg över vattnet med 80 procent mindre energiförbrukning än konventionella fartyg, vilket för första gången gör det möjligt att åka både långt och snabbt till sjöss på el.

I Frihamnen ska Candela utveckla den teknik som möjliggör färjan Candela P-30, världens första bärplansfärja, som kommer tas i trafik av Region Stockholm år 2023.

– Det är en perfekt match och härligt för Stockholms Hamnar att välkomna en hyresgäst som blandar marin innovation med hållbarhet. Vi ser fram emot att ännu en välkänd och kreativ hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i Frihamnen, säger Fredrik Lindstål (C), ordförande Stockholms Hamn AB.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen som är verksamma inom allt från sjöfart och media till museum, restaurang och bryggeri. Stockholms Hamnar förvaltar 127 000 kvm lokalyta i Frihamnen. Byggnaderna är unika, har en lång historia bakom sig och skapar underbara miljöer.

Pressbild

Till pressbild på Flickr (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se