Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Roro-terminalen i Stockholm Norvik Hamn invigd med Stena Lines premiärfartyg

Plakett överlämnades med en lång båtshake, på kajen i Stockholm Norvik Hamn med Stena Lines fartyg i bakgrunden

Nu öppnar Stockholms Hamnar roro-terminalen i Sveriges nyaste hamn. Rederiet Stena Line blev först att anlöpa ett av roro-lägena i Stockholm Norvik Hamn. Det utomordentliga läget vid Östersjön tillsammans med effektiva transportanslutningar gör hamnen till ett nav för hållbar varuförsörjning.

Den 9 november anlöpte Stena Lines fartyg Stena Flavia som premiärfartyg roro-kajen i Stockholm Norvik Hamn. Samtidigt öppnades portarna till den nya roro-terminalen som erbjuder en rejäl kapacitetsökning med möjlighet för flera rederier att expandera.

– Med Stockholm Norvik Hamns strategiska läge, toppmodern infrastruktur och stora möjligheter att lagra och omlasta skapar vi helt nya förutsättningar för våra kunder. Stena Line är varmt välkomna till Stockholm Norvik Hamn. Vi är väldigt glada för vårt mångåriga samarbete och att Stena Line väljer att satsa på Östersjöns nya storhamn, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar.


 

Stockholm Norvik Hamn ligger vid Sveriges i särklass största konsumtionsområde och har utomordentlig lagrings- och omlastningskapacitet med effektiva intermodala transportanslutningar till övriga Sverige.

– Flytten till Stockholm Norvik Hamn är en viktig del av vår expansion på Östersjön och ger oss goda förutsättningar att fortsätta växa tillsammans med våra kunder. Redan i början av nästa år välkomnar vi det första av de två moderna fartyg som kommer att öka fraktkapaciteten på linjen med 30 procent, säger Johan Edelman, ansvarig för Stena Lines linjer till och från Lettland.

Stockholm Norvik Hamn är en helt ny roro- och containerhamn med bästa tänkbara läge i Östersjön. Ett nav som med kort insegling, effektiva transportanslutningar och en nybyggd järnväg tryggar en hållbar varuförsörjning i den växande Stockholmsregionen. Hutchison Ports Stockholm driver containerterminalen och Stockholms Hamnar driver roro-terminalen.

Pressbilder på Flickr

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)
Bild 3 (extern länk)
Bild 4 (extern länk)
Bild 5 (extern länk)
Bild 6 (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se