Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Jordens Arkitekter flyttar till Frihamnen och Stockholms Hamnar

Fastigheten i Frihamnen där Jordens Arkitekter flyttar in

Stockholms Hamnar välkomnar ännu en kreativ hyresgäst till Frihamnen. Jordens Arkitekter flyttar in i hamnmiljön och arrenderar mark för att kunna skapa en egen oas.

Jordens Arkitekter och Stockholms Hamnar har skrivit ett hyreskontrakt på 270 kvm i Frihamnen. I början av oktober tecknades även ett arrendeavtal på 1200 kvm runt lokalen. Jordens Arkitekter kommer förutom att bedriva arkitektkontor även att använda marken runt byggnaden för att anlägga en spännande utemiljö och visa på länken mellan stad och land.

– Det är med glädje vi välkomnar Jordens Arkitekter till anrika lokaler i Frihamnen. Vi ser fram emot att ännu en välkänd och kreativ hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i en hamn som samtidigt växer samman med staden i stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden, säger Mathias Heidmark, fastighetsförvaltare på Stockholms Hamnar.

Efter 20 år på Kommendörsgatan på Östermalm byter nu Jordens Arkitekter till en byggnad från början av 1920-talet med omkringliggande mark på Södra Hamnvägen 15 i Frihamnen.

– I Frihamnen har vi ambitionen att skapa en egen oas där vi tar landet till stan och stan till landet. Frihamnen är en sprudlande plats, full av kreativitet, hantverk och konstnärliga rörelser som vi ser fram emot att samexistera med, säger Johnny Andersson, partner/arkitekt på Jordens Arkitekter.

Jordens Arkitekter flyttade till Frihamnen under september och arrenderar även intilliggande mark från början av oktober.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen som är verksamma inom allt från sjöfart och media till museum, restaurang och bryggeri.

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se