Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Båtarnas Tesla – X Shore – flyttar till Stockholms Hamnar i Frihamnen

Två fartyg som håller på att byggas i de nya lokalerna i Frihamnen

Den internationellt uppmärksammade elbåtsutvecklaren X Shore hyr nu sjönära lokaler och mark i Frihamnen. En innovativ hyresgäst som passar väl in i Norra Djurgårdsstadens miljöprofil.

Stockholms Hamnar och X Shore har tecknat hyresavtal om 1100 kvm lokaler och 1375 kvm mark i Frihamnen i Stockholm. X Shore är en högteknologisk svensk elbåtsutvecklare i framkant med en tydlig miljöprofil.

– Det är en perfekt matchning för Stockholms Hamnar att välkomna en hyresgäst som blandar innovation med hållbarhet och som dessutom arbetar inom den marina världen, säger Thomas Andersson, vd Stockholms Hamn.

I X Shores nya lokaler i Frihamnen byggs helt elektriska båtar. Den första serieproducerade modellen, Eelex 8000 2021 Edition, släpptes nyligen och levereras redan till kunder världen över.

X Shore har uppmärksammats internationellt ett flertal gånger och har bland annat fått priset för miljö- och innovation från Union Internationale Motonautique.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen som är verksamma inom allt från sjöfart och media till museum, restaurang och bryggeri. Frihamnen utvecklas och växer samtidigt samman med staden i stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden.

Pressbild

Till bild på Flickr (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar
070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se