Tidigt containerrekord i Stockholms Hamnar

Containerfartyg stävar in mot Stockholm genom Furusundsleden

Stockholms Hamnar fick en tidig julklapp när nytt containerrekord slogs redan den 17 december i terminalen i Frihamnen.

En milstolpe, 60 001 TEU, passerades i containerterminalen i Stockholms Hamnar tisdag 17 december, bara några månader innan flytten till den nya godshamnen Stockholm Norvik Hamn.

– Det här rekordet kom som en tidig julklapp. Personalen gör ett fantastiskt arbete och de senaste åren har containervolymerna legat på rekordnivåer. Det är tydligt att behovet av effektiva transporter till Stockholmsregionen ökar stadigt, säger Thomas Andersson, vd Stockholms Hamnar.

Med kort insegling och goda landförbindelser är Stockholm Norvik Hamn ett rationellt och hållbart alternativ att transportera gods till och från Stockholmsregionen.

– Rekordet är ett styrkebesked, och det är med stor tillförsikt som vi snart öppnar den nya containerterminalen Stockholm Norvik Hamn tillsammans med Hutchison Ports. Med toppmodern utrustning, större och mer effektiva ytor kan vi leverera en ännu bättre produkt och öka volymerna ytterligare, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef Stockholms Hamnar.

När Stockholm Norvik Hamn öppnar 2020 ersätter den containerterminalen i Stockholms frihamn. Den nya containerterminalen drivs av Hutchison Ports som är en av världens ledande terminaloperatörer. Under 2020 öppnar även roro-terminalen i Stockholm Norvik Hamn som Stockholms Hamnar kommer att driva i egen regi.

Pressbild på Flickr

Till pressbild på Flickr (extern länk) 

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar, 070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se.