Stockholms Hamnar hyr ut 1000 kvm till kreativt center

Utsidan av Blivandes lokaler i Frihamnen

Stockholms Hamnar hyr ut till ännu en publik verksamhet när Blivande flyttar in i Frihamnsområdet. Historiska byggnader och sjönära lägen i Norra Djurgårdsstadens utvecklingsområde lockar allt fler spännande verksamheter.

Vid årsskiftet flyttade Blivande in i nya lokaler i Frihamnen. Det är Södra Hamnvägen 9 som blir nytt hem för flera samverkande verksamheter. I huvudsak rör det sig om ett coworking-kontor, en kollektivverkstad för konstnärer och publika events. På vardagskvällar är det också lokaler för Noden, ett stort community för samskapande och ideellt kunskapsutbyte som tidigare huserade på Nobelberget i Sickla.

– På Blivande är vi glada över möjligheten att så tidigt få vara med och utgöra en del av Frihamnens kommande pånyttfödelse. Vi hoppas kunna knyta band med våra nya grannar och bidra till skapandet av ett dynamiskt ekosystem av företag och kulturyttringar i hamnen, säger Hampus Lindblad, konstnär och medgrundare.

Frihamnen är en del i Norra Djurgårdsstadens utvecklingsområde där fler och fler publika verksamheter flyttar in i före detta magasin och historiska byggnader.

– Det är mycket spännande att få in ännu en publik verksamhet som attraherar en ny målgrupp till området genom mixen av publikt kreativt skapande och unika events, säger Louisa Åkerfeldt enhetschef strategisk fastighetsutveckling Stockholms Hamnar.

Totalt har Stockholms Hamnar 350 hyresgäster varav 200 i Frihamnen och Värtahamnen.

Läs mer om Blivande (extern länk)

Pressbilder på Flickr

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)