Containervolymerna upp 25 procent i Stockholms Hamnar

Flygbild över Stockholm Norvik Hamn i mars 2019

Containertrafiken ökar i Stockholms Hamnar och snart står den nya godshamnen Stockholm Norvik Hamn redo att ta emot fler och större containerfartyg till den växande Stockholmsregionen.

Under årets första kvartal ökade containervolymerna i Stockholms Hamnar rejält. Ökningen var 25 procent jämfört med samma period förra året.

– Stockholmsregionen växer, det syns tydligt i våra importvolymer. Det känns tryggt att vi öppnar Stockholm Norvik Hamn nästa år. Med vår nya godshamn har vi goda möjligheter att ta hand om den snabba volymökningen och utveckla servicen inom containerområdet tillsammans med Hutchison Ports, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Stockholm Norvik Hamn öppnar i maj 2020 och ersätter containerterminalen i Frihamnen i Stockholm. Den nya containerterminalen kommer att drivas av Hutchison Ports som är en av världens ledande operatörer. Under hösten 2020 öppnar även roro-delen (för rullande gods) i Stockholm Norvik Hamn som Stockholms Hamnar kommer att driva i egen regi.

Pressbilder på Flickr

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)
Bild 3 (extern länk)

Kontakta oss gärna

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar, 070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se