Thomas Andersson ny vd Stockholms Hamn

Thomas Andersson i Värtaterminalen

Den 1 december tillträder Thomas Andersson som vd för Stockholms Hamn. Johan Castwall, tidigare vd för Stockholms Hamn, tillsätts som förvaltningschef på exploateringskontoret för att arbeta med stadens utveckling i ett bredare perspektiv.

Johan Castwall, tidigare vd i Stockholms Hamn kommer att lämna sitt uppdrag och tillträda tjänsten som förvaltningschef på exploateringskontoret i Stockholms stad. Styrelsen för Stockholms Hamn har därför utsett Thomas Andersson, tidigare vice vd på Stadshus AB till ny vd.

Thomas Andersson har erfarenhet av byggsektorn, näringslivs- och besöksnäringsfrågor samt ledningsarbete i Stockholms stad. Han kommer närmast från befattningen som vice vd på Stockholms Stadshus AB och innan det arbetade han som vd på Visit Stockholm.

– Stockholms Hamn är en viktig nyckelspelare i en växande region, och jag ser verkligen fram emot möjligheten att sätta mig in i bolagets frågor ordentligt och vara med och utveckla sjöfartsstaden Stockholm, säger Thomas Andersson.

Johan Castwall har lett arbetet med att förverkliga stora hamninvesteringsprojekt och har drivit infrastruktur- och samhällsbyggnadsfrågor under sin tid som vd på Stockholms Hamn.

– Uppgiften att arbeta med stadens utveckling i ett ännu bredare perspektiv på exploateringskontoret känns utmanande och spännande. Samtidigt har mina sju år i Stockholms Hamnar varit fantastiska, säger Johan Castwall.

Både Thomas Andersson och Johan Castwall tillträder sina nya uppdrag den 1 december 2018.

Pressbild 

Bild på Flickr (extern länk)