Kryssning på försök i Kapellskärs hamn

MSC Meraviglia ute till havs

Antalet kryssningspassagerare ökar i Stockholms Hamnars hamnar och nu testas även Kapellskärs hamn för den internationella kryssningstrafiken. Den 6 september anländer MSC Meraviglia.

Torsdag 6 september får förhoppningsvis Kapellskärs hamn för första gången besök av ett internationellt kryssningsfartyg. Om vädret tillåter och vindarna inte blir för kraftiga så kommer MSC Meraviglia att anlöpa Kapellskärs hamn på förmiddagen. Exakt tid är just nu oklar.

– Stockholm är en mycket populär kryssningsdestination med ett ökande antal passagerare. Nu provar vi med ett kryssningsanlöp i Kapellskär för första gången när MSC Meraviglia eventuellt kommer på besök, säger Stefan Scheja, kryssningsansvarig Stockholms Hamnar.

MSC Meraviglia är 316 meter lång, tar 5700 personer och kommer närmast från Oslo, för att samma kväll vid sjutiden resa vidare till Tallinn.

276 kryssningsfartyg är inplanerade till Stockholms Hamnars hamnar under säsongen 2018 som sträcker sig från april till oktober. Runt 650 000 passagerare beräknas besöka Stockholmsregionen och de flesta fartyg lägger till i Stockholm. 34 av kryssningsfartygen lägger till i Nynäshamns hamn.

Kapellskär är Stockholms Hamnars nordligaste hamn och har gods- och passagerartrafik på färjor till och från Åland, Finland och Estland. Cirka en miljon färjepassagerare reser till eller från Kapellskär varje år.

Observera att anlöpet INTE syns i listan över fartygsanlöp här på webbplatsen eller i appen Cruise Stockholm.

Pressbild

Bild på Flickr (extern länk)