Stockholms Hamnar och Hutchison Ports minglar med containervänner

Henrik Widerståhl (Stockholms Hamnar), Bob Page (Hutchison Ports), Torbjörn Persson (Stockholms Hamnar) och Fredrik Hermansson (Greencarrier) minglar i Göteborg

Intresset var större än någonsin när Stockholms Hamnar och Hutchison Ports hade sin årliga kundträff. Öppningen av Stockholm Norvik Hamn närmar sig och första fartyget anlöper år 2020.

Torsdagen den 12 oktober minglade Stockholms Hamnar och Hutchison Ports med sina containerkunder på Johan Scotts Palace i Göteborg. Dick Lagerberg, transport- och logistikansvarig i Stockholms Hamnar, och Bob Page, vd för Hutchison Ports Sweden AB, berättade hur kunderna på bästa sätt kan dra nytta av ett av Europas största hamnprojekt.

Stockholm är en av Europas snabbaste växande städer och Stockholms Hamnar säkrar regionens varuförsörjning bland annat genom att snart erbjuda en helt nybyggd godshamn, Stockholm Norvik Hamn.

Med ett djup på 16,5 meter kommer hamnen vara anpassade för att kunna ta emot alla fartyg som rör sig i Östersjön. I anslutning till hamnen byggs även en järnväg som ansluter till Nynäsbanan och NCC anlägger en logistik- och företagspark. År 2020 anlöper det första fartyget den nya godshamnen.

Läs mer om Stockholm Norvik Hamn

Trevligt mingel i Göteborg