Medieklustret växer hos Stockholms Hamnar

Therese Ludwigsson, vd på Budwheels

Budwheels flyttar till medieklustret i Frihamnen och får nära till kunderna och en lokal stor nog för att förvara utrustning tillhörande företag i nöjesbranschen

Stockholms Hamnar har tecknat hyresavtal med Budwheels som har lager i Hammarby Sjöstad och delvis flyttar till Magasin 6 i Frihamnen. Lokalen är 2000 m² stor och kallas Kyrkan då den påminner om en kyrksal med sju meter i takhöjd.

– Det är verkligen kul att vi har hittat en hyresgäst som passar in i medieklustret. Det är en originell lokal och dessutom den största lokalen i Magasin 6, säger Karin Brofelth, fastighetschef på Stockholms Hamnar.

Budwheels tillhandahåller dygnet runt bud, magasinering, replokaler och biluthyrning samt är specialiserade på att hantera ljud, ljus, musikinstrument, teaterdekor, musik- och filmutrustning. Lokalen i Frihamnen är efterlängtad.

– Frihamnen är en bra adress för oss då vi har många kunder även i det området. Vi kör och förvarar mycket åt företag i nöjesbranschen, till exempel alla Stockholms teatrar och övriga nöjesfält, varav många finns på Östermalm och i innerstan, säger Therese Ludwigsson, vd på Budwheels.

Hela Magasin 6 är cirka 35 000 m² stort, likvärdig ytorna i tre hötorgsskrapor. Magasinet har runt 80 olika hyresgäster och har tidigare använts till godsförvaring.