Stena Line utökar sin trafik via Stockholms Hamnar

Flygbild över Nynäshamns hamn

Stena Lines volymer mellan Nynäshamn och Ventspils/Liepãja fortsätter att växa kraftigt. Efterfrågan att frakta gods direkt till den växande Stockholmsregionen leder till utökad trafik via Stockholms Hamnar.

För att tillmötesgå kundernas ökade efterfrågan utökar Stena Line sin trafik med ytterligare ett anlöp i veckan och större lastkapacitet.

– Vi är mycket glada för Stena Lines kraftfulla satsning och ökande godsvolymer i Nynäshamn, säger Dick Lagerberg, ansvarig för frakt på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnars strategiska läge ger möjligheter att hantera den viktiga varuförsörjningen till och från den växande Stockholmsregionen på ett effektivt och hållbart sätt.

– Det här är en strategiskt viktig linje för oss. Utvecklingen har gått mycket bra sedan vi tog över för ett par år sedan. Nu satsar vi vidare för att kunna erbjuda våra kunder ännu fler avgångar på attraktiva avgångstider. Vi fokuserar på att vara snabba och flexibla och hela tiden anpassa vår verksamhet till efterfrågan på marknaden och det kommer vi fortsätta med, säger Tony Michaelsen, linjechef för Region Baltikum.

Från Stockholms Hamnar når man Nådendal, Åbo, Helsingfors, Mariehamn, Visby, Sankt Petersburg, Tallinn, Riga, Paldiski, Ventspils, Liepãja och Gdansk.

Till pressbild av Nynäshamns hamn på Flickr (extern länk)

Kontakta oss gärna

Dick Lagerberg, transport- och logistikansvarig Stockholms Hamnar, tel. 070-770 26 46, richard-john.lagerberg@stockholmshamnar.se

Ingrid Hansson, pressansvarig Stockholms Hamnar, tel. 070-770 27 47, ingrid.hansson@stockholmshamnar.se