Polferries ökar fraktkapaciteten via Stockholms Hamnar

Bild på fartyget Wawel

För att tillmötesgå kundernas ökande efterfrågan på lastkapacitet till och från den växande Stockholmsregionen sätter Polferries in ett större fartyg i trafiken via Stockholms Hamnar.

– Det är mycket glädjande att Polferries gör den här satsningen i Nynäshamn och så kraftfullt utökar sin lastkapacitet.  Nynäshamns strategiska läge gör det möjligt  att hantera den viktiga varuförsörjningen till och från den växande Stockholmsregionen och den polska marknaden på ett effektivt och hållbart sätt, säger Henrik Widerståhl, marknadschef och vice vd i Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar bygger om och ut samtliga tre hamnar i koncernen för att möta framtidens behov av ökad lastkapacitet, större fartyg och hållbara transporter.

– Vårt mål är att möta marknadens krav på kapacitet, samt att ge hög kvalitet och service. För möta kundernas förväntningar har vi därför ersatt fartyget Scandinavia med Wawel på linjen Nynäshamn-Gdansk. Wawel har betydligt större lastkapacitet, bättre hytter och underhållning ombord, säger Jarosław Siergiej vd på Polferries.

Från Stockholms Hamnar når man Nådendal, Åbo, Helsingfors, Mariehamn, Visby, Sankt Petersburg, Tallinn, Riga, Paldiski, Ventspils, Liepãja och Gdansk.

Till pressbild av Wawel på Flickr (extern länk)