Per tar hand om renhållningen i Frihamnen

Per Norling framför Café Frihamnen

Per Norling på företaget Sita sköter delar av renhållningen för Stockholms Hamnar i Frihamnen. Han gillar den dagliga kontakten med hyresgästerna.

Vad gör du på din arbetsdag?

– Håller rent på kajerna, tar hand om grovsopor, pallar med mera utomhus. Pratar med hyresgästerna och tar hand om frågor och synpunkter när jag rör mig i området. Identifierar och åtgärdar saker direkt, till exempel byte av glödlampor och annat. Jag kompletterar även städningen inomhus i hissar och källare i Magasin 6.

Vad tycker du är allra roligast med ditt jobb?

– Att ingen dag är den andra lik och jag trivs med den sociala delen att ha mycket kontakt med hyresgästerna.

Tycker du att något har förändrats sen du började jobba här?

– Sedan jag började här 2013 tycker jag att det har blivit stor skillnad, det har blivit mycket renare och fräschare i Frihamnen och hyresgästerna är mer förstående. Det märks att Stockholms Hamnar har lagt ner mer tid och pengar på renhållningen. Hyresgästerna märker att det har blivit renare runt omkring dem och de anstränger sig också mer då genom att ta hand om sitt eget skräp för att det ska se snyggt ut i området.

Vad gör du helst på din fritid?

– Jag gillar sport, framför allt fotboll. Försöker se så många AIK-matcher som möjligt. Är också mycket intresserad av kläder, mode och inredning.

Läs mer om vad Sita gör och om avfallshanteringen i Stockholms Hamnar