Nya lokaler för vinimportör som växer

Företagsgruppen Primewine group som importerar alkoholhaltiga drycker växer så det knakar. Därför flyttar de snart från K-huset till Magasin 3 i Frihamnen. Och med en takhöjd på 10 meter finns möjligheter att växa ytterligare.

Stockholms Hamnar har jobbat aktivt i flera år för att utveckla och anpassa lokalerna i Magasin 3. När Primewine group flyttar in så innebär det också att hela huset är uthyrt.

– Det känns roligt och Primewine är precis den typ av hyresgäst vi söker. Både för att vinet kommer med båt hit till hamnen, men också för att det här finns andra vinimportörer och media som skriver om vin, säger Viktor Axelsson, fastighetsutvecklare på Stockholms Hamnar.

Lokalerna på 2 700 kvadratmeter har magasinens särpräglade och industriella karaktär, där taket för övrigt är av energiglas.

– De här stora lokalerna erbjuder många olika möjligheter, man får in allt möjligt. Här bygger vi till exempel ett vinarkiv och ett vinlaboratorium.

Verksamheten ställer också krav på ytskikten. De har testats genom att man hällt ut rödvin, ställt ett glas på och låtit det stå i ett par dygn.

– Går vinmärkena inte att torka bort duger det inte.