CMA-CGM ny kund i Stockholms Hamnar

För att öka konkurrenskraften ytterligare och sammanbinda Stockholm med sitt globala nätverk, väljer ett av världens största containerrederier, CMA-CGM, att börja trafikera Stockholms Hamnar.

Med start i april 2013 kommer CMA-CGM att trafikera containerterminalen Frihamnen, med veckotrafik.

– Jag är mycket glad över att vi nu kan erbjuda kunder i Stockholm direktförbindelse till CMA-CGM:s globala servicenätverk. Vår nya feederlinje kommer att anlöpa Stockholm som första hamn varje vecka och kan därmed erbjuda mycket korta transporttider. Våra feederfartyg ansluter till alla våra huvudrutter till och från Hamburg. Hos CMA-CGM erbjuder vi kundservice av högsta klass och vi ser fram emot att få välkomna kunder i Stockholm ombord på våra fartyg, säger Birna Ödefors, Vd CMA-CGM Sweden.

– Vi välkomnar CMA-CGM till Stockholms Hamnar. Det är oerhört roligt att CMA-CGM ser en framtid tillsammans med oss, säger Dick Lagerberg, transport- och logistikansvarig Stockholms Hamnar.

Den nya linjen ger ökade möjligheter och större flexibilitet för ytterligare godstransporter till den växande Stockholmsregionen. De kan förvänta sig bästa service och effektivitet, med utrymme för tillväxt under de närmaste åren och i framtiden i den nya containerterminalen Stockholm Norvik.

– CMA-CGMs nya linje som kommer att gå till CTF containerterminalen i Stockholm visar en tydlig trend. Många rederier väljer nu att frakta gods till Stockholmsregionen sjövägen, vilket är mer effektivt och miljövänligt än att förflytta gods hundratals kilometer med järnväg eller på lastbil genom Sverige. Den nya linjen ger kunderna en snabb och hållbar transport mellan Hamburg och CTF Stockholm, säger Martin Allison, vd för Hutchison Ports Sweden, Stockholms Hamnars internationella terminaloperatör.

Till containerterminalen i Stockholm anlöper nu Teamlines, Unifeeder, SCA Transforest, MSC och CMA-CGM.