MSC ny kund i Stockholms Hamnar

För att möta det ökande transportbehovet och kraven på effektivitet väljer ett av världens största containerrederier, MSC, Mediterranean Shipping Company, att trafikera Stockholms Hamnar.

Med start 2 oktober 2012 kommer MSC att trafikera Containerterminalen Frihamnen med veckotrafik.

– Med den nya direkttrafiken till Stockholms Hamnar visar vi återigen att vi kan möta våra kunders behov, säger Mattias Hellström, VD för MSC Sweden AB.

– Anlöpen till Stockholm visar vårt engagemang för den svenska marknaden och tillsammans med den veckotrafik som redan går till hamnarna i Göteborg, Helsingborg, Gävle och Norrköping kan MSC Mediterranean Shipping Company erbjuda bred täckning av samtliga större hamnar i Sverige genom vår egen matartrafik, säger Mike Barry, logistik- och verksamhetschef vid MSC Sweden AB.

– Vi är mycket glada över MSCs beslut att anlöpa containerterminalen i Stockholm, säger Martin Allison, VD Hutchison Ports Sweden, Stockholms Hamnars internationella terminaloperatör. De kan förvänta sig bästa service och effektivitet, med utrymme för tillväxt under de närmaste åren och i framtiden i den nya containerterminalen på Norvikudden. MSCs veckotrafik mellan Antwerpen – Bremerhaven och Stockholm ger lastägare och speditörer möjlighet att styra den ständigt ökande godsvolymen via den miljövänligare sjövägen och därmed reducera antalet containers och trailers på vägarna.

– Vi välkomnar MSC till Stockholms Hamnar, säger Dick Lagerberg, transport- och logistikansvarig Stockholms Hamnar. Den nya linjen ger ökade möjligheter och större flexibilitet för ytterligare godstransporter till den växande Stockholmsregionen. Det är oerhört roligt att MSC ser en framtid tillsammans med Stockholms Hamnar.

Volymen i containerterminalen Frihamnen har fram till idag ökat med närmare 10 procent jämfört med samma period föregående år. Till containerterminalen i Stockholm anlöper nu Unifeeder, Teamlines, SCA Transforest och MSC.