Stockholms Hamnar vinner internationell utmärkelse

Vid en ceremoni i Bryssel den 9 november tog Stockholms Hamnars vice vd Henrik Widerståhl emot priset som bästa hamn inom socialt ansvarstagande och hållbar utveckling av ESPO, European Sea Ports Organisation.

ESPO är samarbetsorganisationen för de europeiska hamnarna och de delar årligen ut ESPO-awards till en hamn som utmärkt sig inom socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Årets tema var ”kreativ kommunikation”.

– Stockholms Hamn AB är ett välskött bolag som hela tiden fortsätter att utvecklas. Den här uppmärksamheten innebär fokus på Stockholms stads engagemang för klimatsmarta och långsiktigt hållbara transporter men också vår strävan att öka samarbetet med våra internationella partners, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Utmärkelsen är mycket betydelsefull för oss, säger Johan Castwall, vd Stockholms Hamnar. Vi arbetar målmedvetet med att hitta nya sätt att tala om varför hamnar är viktiga och vi arbetar för socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. ESPO:s tävling ger oss värdefull inspiration och konkreta idéer hamnarna emellan.

Priset delas ut för tredje året och tanken med priset är att synliggöra hamnarnas insatser för att visa betydelsen för människor och miljö. Tre hamnar var nominerade efter det att 19 lämnat in sina bidrag. Det två andra som gick vidare var Thessaloniki i Grekland och Koper i Slovenien.