Passagerarrekord i Stockholms Hamnar

11,7 miljoner passagerare reste via Stockholms Hamnar under 2008, vilket är nytt rekord. Allt fler väljer att åka med färjor och internationella kryssningar över Östersjön via Stockholms Hamnar.

Rekordsiffran 11,7 miljoner passagerare är en ökning med fyra procent jämfört med 2007 och gäller antalet resenärer som reste över Östersjön via Stockholms Hamnars tre hamnar i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn till Finland, Estland, Lettland, Polen, Gotland samt med internationella kryssningar under 2008.

– Nu stärker Stockholms Hamnar positionen som Östersjöns största mötesplats. Det är fantastiskt att se att allt fler väljer att åka med passagerarfartygen som trafikerar våra hamnar och att våra rederikunder fortsätter att utveckla starka koncept, säger Henrik Widerståhl, marknadschef och vice vd Stockholms Hamnar.

Till och från Åbo, Finland har passagerarantalet ökat med 14 procent jämfört med 2007. Det beror på att både Tallink Silja och Viking Line som trafikerar Åbo har kommit med nyheter som till exempel nya fartyg och nya kryssningserbjudanden.