Östersjöregionen hetast för kryssningar

Glöm Karibien och Söderhavet. Östersjöregionen är världens hetaste kryssningsområde och ”Destination of the Year” enligt den internationella kryssningsindustrin.

Östersjön är nu officiellt världens hetaste kryssningsområde. Utmärkelsen ”Destination of the Year” tilldelades Cruise Baltic, ett samarbetsprojekt för aktörer runt Östersjön där Stockholms Hamnar och Stockholm Visitors Board ingår.

Utnämningen ägde rum på den internationella konferensen Seatrade i Hamburg. Motiveringen är att Östersjön har en mycket snabb tillväxt, internationellt sett spännande destinationer och ett gott samarbete mellan hamnstäderna.

– Östersjön har under de senaste åren varit den region som vuxit allra snabbast. Att vi i Cruise Baltic-projektet får den här utmärkelsen är hedrande. Dessutom är det ett kvitto på att det är rätt att satsa ytterligare på Stockholms attraktionskraft som kryssningsdestination, säger David Schubert, affärsområdesansvarig på Stockholms Hamnar.

Flera satsningar görs för att locka fler kryssningsfartyg till Östersjön och Stockholm. Bland annat bygger Stockholms Hamnar en ny kryssningsterminal i Frihamnen i Stockholm som kommer att stå färdig inför säsongen 2008. Årets säsong i Stockholm avslutas i dagarna och statistik kommer att offentliggöras inom kort.