Nynäshamn mest välkomnande hamn 2005

För elfte året i rad delar kryssningsmagasinet Dreamworld Cruise Destinations ut priser i olika kategorier till hamnar välden över. För andra året i rad så får Stockholms Hamnar en utmärkelse. I år fick Nynäshamns hamn pris i kategorin Best Port Welcome.

Priset "Most Welcoming Port" delas ut i form av ett diplom vid världens största kryssningsmässa Seatrade Cruise & Shipping Convention i Miami under mars månad. Vinnarna koras efter det att tidningen genomfört en undersökning bland kryssningsrederierna som får välja vilka hamnar som särskilt utmärkt sig under året.

- Vi har jobbat hårt under många år för att bygga upp en bra struktur för att kunna ta emot kryssningspassagerarna på bästa sätt, säger Anna Iderot Bjelke turistchef i Nynäshamn. Priset är ett erkännande från rederierna på att vi jobbar på rätt sätt.

- Detta är ytterligare ett kvitto på att Nynäshamn är på väg att bli Sveriges ledande hamnstad, säger kommunstyrelsens ordförande Ilija Batljan.

- Turistbyråpersonalen är den mest betydande faktorn och de gör ett fantastiskt bra jobb i informationsboden vid anlöpen. Dessutom samarbetar vi med Stockholms Hamnar och turoperatörerna som kör bussturerna för att få till ett så bra bemötande vi kan.

Det handlar också om att skylta rätt och att det finns bänkar och vackra blommor på plats, säger Anna Iderot Bjelke.

Om kryssningsmagasinet Dreamworld Cruise Destinations

Dream World Cruise Destinations är en tidning skriven av och för kryssningsindustrin. Den ges ut av Euromoney Institutional Investor PLC med huvudsäte i London.