Projektadministratör till fastighetsavdelningen

Vill du arbeta med unika fastigheter i en historisk och vacker miljö? Fastighetsavdelningens enhet fastighetsprojekt hanterar årligen en stor mängd projekt av varierande karaktär och behöver nu rekrytera en projektadministratör.

Enheten fastighetsprojekt är en del av Stockholms Hamnars fastighetsavdelning som ansvarar för bolagets byggnadsbestånd. Enheten driver projekt av olika karaktär och storlek – nyproduktioner, utvecklingsprojekt, ombyggnationer, lokalanpassningar och större underhållsprojekt i storleksklassen 200 Tkr till 20 Mkr. Enheten består av enhetschef och tre projektledare.

Dina arbetsuppgifter

  • Vara ritningsansvarig för CAD och BIM: Läsa in ritningar från projekt till förvaltning och drift, registrera fastighetsritningar, uppdatera ritarkiv, digitalisera.
  • Leda projekt inom det egna ansvarsområdet,  t.ex. 2D/3D-modellering av ritningar för befintliga byggnader.
  • Hantera överlämning av drift- och underhållsdokumentation.
  • Ansvara för avtal och konsulter inom det egna ansvarsområdet.
  • Sammanställa tidplaner för samtliga projekt.
  • Sammanställa underlag för periodiserade budget-, prognos- och tidplanrapportering till enhetschef.
  • Vara projektstöd till projektledare och konsulter i ovan nämnda ansvarsområden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning där du får möjlighet att leda egna projekt.

Är det här du?

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har några års erfarenhet av att administrera byggnadsprojekt och har mycket goda kunskaper i CAD och Officepaketet. Om du har erfarenhet av BIM och/eller Landlord, verksamhetsplanering, budgetarbete och ekonomisk uppföljning är det starkt meriterande.

Som person är du driven och van att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen krävs det att du är noggrann, strukturerad och har en analytisk förmåga. En stark samarbetsvilja och att du är lösningsinriktad är två egenskaper som uppskattas mycket.

Du är tydlig i din kommunikation, van att utveckla rutiner och arbetssätt och du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar. Arbetet innebär kontakter med många kollegor, konsulter och intressenter och det är därför viktigt att du har lätt att samarbeta med människor. Utmärkta kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en händelserik miljö med trevliga kollegor, intressanta arbetsuppgifter och bra personalförmåner. Du får du möjlighet att arbeta på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och att våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten.

Läs mer om hur det är att arbeta i Stockholms Hamnar

Vi ser fram emot din ansökan

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta James Dahnér, chef fastighetsprojekt, telefon 070-770 26 43. Vi vill ha din ansökan senast 29 oktober 2017 men ansökningar behandlas löpande.

Klicka här för att komma till ansökan (extern länk)

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen.

Om Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnar förvaltar cirka 200 000 m² lokalyta. I lokalerna finns 350 hyresgäster, som arbetar med allt från sjöfart och media till arkivverksamhet och import av vin.

Stockholm växer och Stockholms Hamnar säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Koncernen har 160 anställda och omsatte 800 mkr under 2016.