Drifttekniker till fastighetsavdelningen

En av våra drifttekniker vid elbil utanför en fastighet i Frihamnen

Vill du arbeta med unika fastigheter i en historisk och vacker miljö? Stockholms Hamnar söker nu en drifttekniker till Stockholm.

Stockholm Hamnar förvaltar 200 000 kvadratmeter lokaler och har cirka 500 hyresgäster i byggnader i direkt eller indirekt anknytning till hamnarna. Ett tiotal är byggnader med den traditionella hamnbenämningen Magasin. Andra byggnader är tullhus, visitationsbyggnader, lager, terminaler, kontorsbyggnader och restauranger.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för dig som drifttekniker är att underhålla och ta hand om fastighetsbestånd och hamnanläggningar i Stockholm. Det innebär allt från att utföra mindre reparationer i det varierande fastighetsbeståndet och hamnanläggningarna till att arbeta med förebyggande och planerat underhåll.

Dina arbetsuppgifter:

 • Åtgärda felanmälningar och daglig hyresgästkontakt.
 • Löpande rondering av fastigheternas tekniska system.
 • Mindre upphandlingar av entreprenörer inklusive fakturakontroll.
 • Energiuppföljning och driftoptimering i fastigheterna/hamnanläggningarna.
 • Se till att myndighetsbesiktningar genomförs.

Tjänsten är entillsvidareanställning och du utgår från huvudkontoret i Frihamnen i Stockholm.

Är det här du?

 • Du har minst gymnasiekompetens och gärna relevant fastighetsteknisk utbildning eller flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
 • Du har erfarenhet från att jobba med fastighetsautomation.
 • Du har god kunskap om och förståelse för värme, kyla och media.
 • Du behärskar det engelska språket.
 • Körkort är ett krav.
 • BB1 är meriterande.

Du kommer dagligen att ha kontakt med många olika hyresgäster och det är därför viktigt att du är strukturerad och serviceinriktad. Andra personliga egenskaper som vi värderar högt är samarbetsförmåga, flexibilitet, stabilitet och kvalitetsmedvetenhet. Du är van vid, och trivs med, att arbeta självständigt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och är duktig på att planera och prioritera ditt arbete.

Vi erbjuder

Stockholms Hamnar vill ha friska och engagerade medarbetare som mår bra, presterar och utvecklas i takt med företaget. Du har stor möjlighet att påverka din egen utveckling. Vi satsar också mycket på hälsofrämjande åtgärder och har en positiv inställning till kompetensutveckling. Hållbar utveckling och fokus på arbetsmiljö genomsyrar vår verksamhet och de projekt som vi ansvarar för.

Vi ser fram emot din ansökan

För mer information om tjänsten, kontakta driftchef Lennart Lundberg, tel. 070-770 26 41.

Sök tjänsten här (extern länk)

Alla ansökningar behandlas löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Bakgrundskontroll genomförs före anställning. Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen.