Drifttekniker till Kapellskärs hamn

Vill du arbeta med drift och underhåll i en av Sveriges viktigaste godshamnar? Stockholms Hamnar söker nu en drifttekniker till Kapellskärs hamn.

Stockholm Hamnar förvaltar cirka 1,1 miljoner kvm mark och 14 km kaj i Stockholm, Nynäshamn och Kapellskär. I hamnarna ansvarar vi för drift och underhåll av ramper, landgångar, kranar, pumpstationer, transformatorstationer, slussar och mycket annat.

Tjänsten är placerad i den moderniserade och ombyggda hamnen i Kapellskär. Du blir en nyckelperson i Kapellskärs underhållsorganisation och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att underhålla och ta hand om hamnanläggningarna. Du rapporterar till driftchefen i Kapellskär, som ingår i hamn- och trafikavdelningen.

Dina arbetsuppgifter

 • Arbeta med förebyggande och planerat underhåll.
 • Daglig kontakt med användarna av anläggningarna och avhjälpande underhåll.
 • Löpande rondering av anläggningarna.
 • Beställa entreprenörstjänster inklusive fakturakontroll.
 • Uppföljning och driftoptimering av hamnanläggningarna.
 • Se till att myndighetsbesiktningar genomförs.
 • Vid behov hjälpa till med annat hamnarbete, exempelvis vid förtöjning.

Du har:

 • minst gymnasiekompetens (t.ex. industritekniska programmet eller el- och energiprogrammet) och/eller flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
 • erfarenhet av att jobba med mekaniska, hydrauliska och elanläggningar
 • erfarenhet av att jobba med styrsystem
 • goda kunskaper i att läsa och tolka en ritning
 • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och behärskar det engelska språket
 • B-körkort

Erfarenhet av arbete i underhållssystemet IDUS och Citect är meriterande.

Är det här du?

I den här tjänsten kommer du dagligen att ha kontakt med många olika aktörer i hamnen och därför är det viktigt att du är serviceinriktad, har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra för att uppnå bra resultat. Vi lägger stort vikt vid att du arbetar systematiskt och är duktig på att planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Andra personliga egenskaper som värderas högt är flexibilitet, stabilitet och att du är kvalitetsmedveten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett unikt och omväxlande arbete i en händelserik miljö med trevliga kollegor, intressanta arbetsuppgifter och bra personalförmåner. Din tjänst innebär stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten i den nyligen ombyggda hamnen.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och att våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten.

Läs mer om hur det är att arbeta på Stockholms Hamnar

Vi ser fram emot din ansökan

Om du tycker att tjänsten som drifttekniker passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast, innan 18 januari 2018. Alla ansökningar behandlas löpande, så skicka in cv och ett personligt brev snarast möjligt till annika.waax@stockholmshamnar.se.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Lundman, driftchef i Kapellskärs hamn, peter.lundman@stockholmshamnar.se, tel. 070-770 29 74.

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen.

Om Kapellskärs hamn

Kapellskärs hamn är Stockholms Hamnars nordligaste hamn, nio mil norr om Stockholm, två mil från Norrtälje. Läget i den snabbt växande Mälardalsregionen, i kombination med den mycket korta inseglingstiden, gör Kapellskärs hamn till en av Sveriges viktigaste godshamnar. Hamnen hanterar cirka 2,5 miljoner ton gods och cirka en miljon passagerare varje år. Efter ett ombyggnads- och utvecklingsprojekt som avslutades 2016 har Kapellskärs hamn blivit en av Sveriges modernaste hamnar.