Affärsmässig chef för kryssnings- och färjetrafiken

Flygbild över Värtahamnen med tre färjor och ett internationellt kryssningsfartyg

Stockholms Hamnar söker en affärsmässig enhetschef med strategiskt och operativt ansvar för den internationella kryssningstrafiken samt färjetrafiken.

Vill du ta chansen att växa och utvecklas i ett spännande och händelserikt bolag?

Vi erbjuder dig ett unikt och omväxlande jobb i en internationell miljö med trevliga kollegor, intressanta arbetsuppgifter och bra personalförmåner. Är det viktigt för dig att ha roligt på jobbet kommer du att trivas hos oss på Stockholms Hamnar.

Dina arbetsuppgifter är att

  • leda och utveckla verksamheten kring kryssnings- och färjetrafiken
  • upprätta och bibehålla kontinuerlig kontakt med rederier, myndigheter, agenter och andra intressenter till Stockholms Hamnar
  • ansvara för planeringen av kryssningsanlöp till Stockholms Hamnar
  • ansvara för omvärldsanalyser och marknadsbearbetning av passagerarsegmentet
  • skapa och bibehålla goda relationer med nyckelpersoner hos Stockholms Hamnars kryssnings- och färjekunder
  • besöka och representera Stockholms Hamnar vid rederibesök i Europa och USA, mässor, utställningar och konferenser
  • ansvara för affärsplan och budgetarbete för kryssnings- och färjetrafiken
  • ingå i Stockholms Hamnars beredskapsgrupp tillsammans med övriga hamnstyrmän
  • arbeta med övriga projekt inom Stockholms Hamnars verksamhet
  • vara budget- och personalansvarig för din enhet

Din enhet består av fyra medarbetare samt ett stort antal säsongsanställda. Du är placerad på huvudkontoret i Frihamnen och rapporterar till chefen för avdelningen Hamn och trafik samt chefen för avdelningen Marknad och kommunikation.

Det här tar du med dig in i rollen

Vi söker dig som är sjökapten och har erfarenhet från tjänstgöring ombord på kryssnings- eller ropax-fartyg, helst som seniorbefäl. Du ska vara van att leda, styra och utveckla verksamhet och människor i en positiv riktning.

Du är affärsmässig och van att driva verksamhet mot uppsatt mål och budget. Det är ett krav att du kan utrycka dig väl på engelska i både tal och skrift samt att du har B-körkort.

Erfarenhet av marknadsbearbetning är meriterande. Likaså erfarenhet av internationellt arbete med kunder och arbete inom internationella organisationer.

För att lyckas i arbetet är du affärsmässig, strategisk och drivande. Vi lägger stor vikt vid att du är lösningsorienterad och kreativ samt har ett strukturerat arbetssätt. Du är utåtriktad och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med människor.

Vi ser fram emot din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Stockholms Hamnar med GuReSearch, www.guresearch.se. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Skicka din ansökan och dina eventuella frågor till Birgitta Gure, birgitta.gure@guresearch.se.

Om hamn- och trafikavdelningen

Avdelningen har ett övergripande ansvar för koncernens kostnader på sjösidan och är ofta Stockholms Hamnars ansikte utåt. I rollen som hamnmyndighet ansvarar man bland annat för att säkerställa ordningen i hamnen och fördela kajplatser, upprätthålla goda sjöfartsleder och säkerställa sjöfartsskydd.

Om avdelningen marknad och kommunikation

Avdelningen har ett övergripande ansvar för koncernens intäkter på sjösidan och medverkar i framtagandet av bolagets marknads- och affärsplan. I arbetet ingår bearbetning, avtalsförhandling och löpande samarbete med kunder inom container- roro-, kryssnings- och färjetrafiken. Avdelningen är också övergripande ansvarig för bolagets kommunikationsarbete.

Om Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnar främjar sjöfarten och säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Koncernen har 160 anställda och omsatte 800 mkr under 2016.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss