Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Oskar på Sellpy

Oskar Nielsen i Sellpys lagerlokaler

Oskar Nielsen, operativ chef och medgrundare till Sellpy, som hyr 2300 kvadratmeter lager och 350 kvadratmeter kontor i Magasin 6 i Frihamnen.

Hur skulle du beskriva er verksamhet?

– Vi säljer begagnade prylar och kläder åt privatpersoner och företag, alltså saker som de inte orkar sälja själva, och delar vinsten mellan oss och den som prylen kommer ifrån. Rent praktiskt går det till så att den som vill anlita oss gör en beställning på nätet varpå vi skickar hem en eller flera Sellpykassar som personen får fylla med prylarna den vill sälja. Sen kommer vi och hämtar, sorterar ut det som vi anser går att sälja, och lägger ut en annons på nätet. Den sajt vi använder mest just nu är Tradera. Det vi inte kan sälja går till välgörenhet eller återvinning.

Varför har ni valt att ha kontor i Frihamnen?

– Sedan vi startade hösten 2014 har vi redan vuxit ur två lokaler på grund av brist på lagerutrymme. När vi fick reda på att Addnature som hyrde den här lokalen före oss skulle lämna hörde vi oss för med Stockholms Hamnar. Det blev en väldigt smidig övergång för alla eftersom vi inte behövde göra någon anpassning av lokalen över huvud taget. Vi har varit här i några månader nu och trivs väldigt bra. Lokalen är stor med väl tilltagna utrymmen för lager och Frihamnen ligger väldigt bra geografiskt. Vi har många unga som jobbar och för dem är det attraktivt med en arbetsplats nära innerstan. Samtidigt erbjuder hamnen gott om utrymme för lastning och parkering. Och sen är det fint att sitta på vår terrass och se fartygen passera. Hamnen är en häftig miljö.