Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Mats på Stockholms Auktionsverk

Porträtt av Mats Åkerberg

Mats Åkerberg, avdelningschef för kundtjänst och logistik på Stockholms Auktionsverk, som hyr 4000 kvm i Magasin 5 i Frihamnen.

Hur skulle du beskriva er verksamhet?

– Vår verksamhet startade år 1674 och vi är därmed världens äldsta ännu verksamma auktionshus. Vi marknadsför och förmedlar olika typer av föremål mellan säljare och köpare och är i dag en av de ledande nordiska marknadsplatserna för konst, konsthantverk och äldre och modernare antikviteter. En stor del av vår verksamhet utgörs av auktioner på webben. Men många som hittar ett föremål på nätet kommer sedan och tittar på det i vår visningslokal.

Hur hamnade ni i Frihamnen?

– Vi fanns tidigare i Gallerian inne i stan. När den lokalen blev för dyr anlitade vi en mäklare som fick reda på att Banankompaniets gamla kylrum i Magasin 5 skulle bli ledigt. Här fick vi mer generösa utrymmen och tillgång till dagsljus. Så det blev ett stort lyft.

Hur är ert samarbete med Stockholms Hamnar?

– Vi har gjort en del anpassningar av lokalen där Stockholms Hamnar har varit väldigt tillmötesgående. Bland annat har vi rivit några enormt tjocka väggar och skapat kontorslandskap för vår administration. Jag tror också att Stockholms Hamnar sätter ett stort värde på att vi har en publik verksamhet som bidrar till folklivet härute.

Interiörbilder

Interiörbild

Interiörbild

Interiörbild